Sport

Már Budapesten tárgyalnak az olimpiáról

czene-attila(960x640).png (czene attila, )
czene-attila(960x640).png (czene attila, )

Megnyílt az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) éves szakmai tanácskozása a magyar fővárosban.

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős államtitkára nyitotta meg az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) 33. éves szakmai konferenciáját.

A tanácskozás házigazdája a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB). A háromnapos konferenciasorozat az utolsó európai szintű szakmai egyeztetés a londoni ötkarikás játékok kezdete előtt.

A konferenciasorozaton a nemzetközi sportszervezetek, olimpiai szervezőbizottságok vezetői és képviselői, valamint az Európa Tanács delegáltjai mellett részt vett többek között Patrick Hickey, az EOC elnöke, Gilbert Felli, a londoni olimpiai játékok igazgatója, Pere Miró, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) igazgatója, Borkai Zsolt a MOB elnöke és Raffaele Pagnozzi, az EOC főtitkára is.

A sportpolitikáért felelős államtitkár megnyitóbeszédében kiemelte: „A magyar kormánynak fontos a sportszervezetek, azaz a nem kormányzati szektor képviselőinek meghallgatása. Magyarország irányítói bizonyították is ezen véleményüket, amikor 2012. január elsejével a parlament új sporttörvényt fogadott el. A kormány ezzel úgymond „letisztázta” az állami és a civil feladatokat. Visszaadta a sportszakmai döntések meghozatalának jogosítványait oda, ahová azok valók, a sportszakma kezébe, s a kormányzati szintérre, az állami sportirányítás kezébe a valós és elidegeníthetetlen állami feladatokat koncentrálta.”

Az EOC, a NOB-hoz hasonlóan, az Olimpiai Charta alapján dolgozik, hasonlóan a többi kontinentális olimpiai bizottsághoz, amelyekkel együttműködik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik