Sport

Élnek a magyar kvótaremények Oroszországban

A csütörtöki nyitónapon érdekelt mindhárom magyar, Ungvári Miklós (66 kg), Csernoviczki Éva (48) és Karakas Hedvig (57) is bejutott a második fordulóba a cselgáncs-Eb-n.

A kontinenstorna honlapja szerint a címvédő Ungvári Miklós első mérkőzésén jukóval bizonyult jobbnak a lengyel Pawel Zagrodniknál, s a folytatásban a török Sinan Sandal vár rá az oroszországi Cseljabinszkban.

A háromszoros Eb-ezüstérmes Csernoviczki Éva erőnyerőként, meccs nélkül lépett tovább, míg a két Eb-bronznál tartó Karakas Hedvig ipponnal verte a holland Juul Franssent, és a második fordulóban az osztrák Tina Zeltnerrel találkozik.

A jelenlegi helyezésük alapján mindhárom magyar londoni kvótát érő pozícióban áll a ranglistán: Ungvári 9., Csernoviczki 5., Karakas pedig 13., a férfiaknál a legjobb 22, a nőknél a legjobb 14 kvalifikálja magát.

A bronzéremig tartó vigaszághoz is be kell jutni a legjobb nyolc közé, a korábban vereséget szenvedők számára befejeződik az uráli kontinenstorna, ahol 45 ország 379 dzsúdósa verseng.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik