Sport

Egyenlített a bajnok Eger a Vasas ellen

A harmadik mérkőzés dönt a férfi vízilabda Vodaone OB I. döntőjében, miután az Eger 10-7-re megverte a Vasast a Bitskey-uszodában.

Telt ház várta a Vasas és az Eger csapatát a hevesi megyeszékhelyen, a Bitskey-uszodában, nem véletlenül. A talán meglepetésre az alapszakaszban nagyszerűen szereplő Szegedet búcsúztató ZF Eger sorsdöntő meccsen fogadta a bajnoki döntőben a Vasast.

Földi László együttese 6-5-re nyerte meg a finálé első mérkőzését, így ha Egerben is nyert volna, megszerezte volna a bajnoki címet, a címvédő otthonából!

A Vasas háromszoros olimpiai bajnoka, Kiss Gergely szerezte a találékozó első gólját, csakúgy, mint a Komjádi uszodában, az első mérkőzésen. Csakhogy Bátori Bence szinte azonnal, az ellentámadásból betalált (1-1). Hatalmas küzdelem zajlott az egri medencében a kezdetektől fogva, a Vasasból a két Steinmetz védekezésben villogott, de Nagy Viktor is bemutatott egy nagy védést az első negyedben. Vámos Mártont nagyon egyedül hagyták az egriek, ismét vezetéshez jutatta a fővárosiakat. A hazaiak kicsit pontatlanok voltak, rossz passzokkal vétették észre magukat. 2-1-es Vasas-előnnyel zárult a negyed.

Az első Vasas-támadás remek góllal zárult a második negyedben: Biros már majdnem megszerezte a labdát, de nem maradt nála, Brguljan remek passzal hozta helyzetbe Steinmetz Ádámot, aki nem hibázott (1-3). Megint azonnal válaszolt az Eger: Bundshuch Erik lőtt centerből akciógólt (2-3). Ötméteresből egyenlített az Eger Bátori révén (3-3), majd emberfórban hibázott a Vasas.

Boskovic kapufája után újra a vezetésért támadott a negyed derekán a hazai csapat, de Graham sokadik hibája után nem élt a lehetőséggel. Mint ahogyan Brguljan sem, aki megint fórban hibázott. Graham helyretette korábbi bakijait, amikor éles szögből mégis megszerezte az egri vezető találatot (4-3). És ezzel még nem volt vége: a nagyszünetre 4-0-s rohammá alakult az Eger sorozata: remek védekezés után Biros kettős emberelőnyben lőtte a hazaiak 5. gólját. 5-3-as egri vezetéssel vonultak szünetre a srácok.

A nagyszünet után is lendületben maradt a Gerendás-csapat, Hosnyánszky találatánál már “angolmagyaros” volt az eredmény, 6-3-ra elhúzott a bajnok. Aztán Nagy Viktor úgy gondolta, ideje összeszednie magát: előbb Bundsuch labdáját fogta, majd a kapufához fohászkodott, és ő segítette ki. Mivel Boskovic, majd ötméteresből Katonás is betalált, máris csak egy gól volt az Eger előnye (6-5). Graham akciógóllal reagált a bajra, majd két remek hazai labdaszerzés után Hosnyánszky visszahozta a háromgólos differenciát a negyedik negyed előtt (8-5).

Rosszul indult a záró etap a Vasas számára, mert nem elég, hogy Varga II Zsolt betalált emberelőnyből, és ezzel 9-5-re alakította az állást, Brguljant végleg kiállították. Pontatlanná vált a Vasas, az Eger pedig jókor kapta a fórokat. Boskovic emberfórból közelebb hozta az angyalföldieket, majd ezután három perc kapkodás következett: mindkét oldalon hibáztak támadásban, vagy éppen a blokk segíti ki a védekező együttest, és ne feledkezzünk meg Szécsi Zoltánról sem, aki még mindig remek védésekre képes. A japán légiós Naganuma végleg eldöntötte a meccset a 10. hazai góllal, Vörös Viktor találata már csak szépségtapasz volt.

10-7-re nyert az Eger, így a mindent eldöntő harmadik meccset is le kell játszani. Az dönti el, ki nyerni a Vodafone OB I. 2011-12-es szezonját. Azt a találkozót vasárnap rendezik a Komjádi-uszodában.

Eredmény – Vodaone féri vízilabda OB I., döntő, 2. mérkőzés
ZF Eger – TEVA-Vasas-Uniqa 10-7 (1-2, 4-1, 3-2, 2-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik