Sport

Egri rémálom: bajnokavatás Egerben

Már csütörtök este eldőlhet, ki nyeri a 2011/12-es férfi vízilabda magyar bajnokságot. Ha a Vasas nyer Egerben, bajnok. Ehhez azonban a címvédőnek is lesz egy-két szava.

A bajnoki döntő első mérkőzésén – hiába vezetett az utolsó negyedben 5-3-ra is – nem sikerült a bravúr a címvédő Egernek és 6-5 arányban alulmaradt az előzetesen esélyesebbnek tartott Vasas otthonában, a Komjádiban. Így bajnoki álmai életben tartásához csütörtök este, hazai medencében mindenképpen győzni kell Gerendás György vezetőedző fiainak.

Bárány Attila, az egri klub ügyvezető elnöke bizakodó: „Ha úgy játszunk mint a Komjádiban, és a támadásoknál pontosabbak leszünk, úgy gondolom, sikerül megnyerni az összecsapást”. A szurkolók bizalma is töretlen. A klub honlapján futó szavazás szerint a „10 perccel a döntő eredményhirdetése előtt…” kezdetű mondatot a válaszadók 83 százaléka úgy fejezi be, hogy „…Gerendás, Bárány és a többiek a medencében pacsiznak”.

Az egri optimizmusra a tavalyi bajnoki döntő felidézése is okot adhat: az első meccs egygólos Vasas-sikere után a második találkozón két góllal nyertek a sárga-kékek, ami akkor rögtön az aranyérmet jelentette az Egernek. Idén viszont megváltozott a lebonyolítási rendszer és az egyik fél két győzelméig tart a párharc. Csütörtökön tehát csak Vasas-győzelem esetén dől el a bajnoki cím sorsa.

S hogy döntésre viszik-e Katonás Gergelyék a dolgot? „Nálunk van az előny, a lélektani előny is. Mi ott igazából nyugodtan játszhatunk. Ők vannak otthon, rajtuk van a győzelmi kényszer. Mi azzal a tudattal játszhatunk, hogy ha esetleg nem nyerünk, akkor is itt a Komjádiban van a döntő meccs. Úgyhogy mindenképpen kedvezőek az előjelek.”

A piros-kékeknek május 11-12-én a Bajnokok Ligája nagyváradi négyes döntőjében van jelenésük, ami a taktikázás lehetőségét is felveti: harmadik meccs esetén tovább játékban maradnának és kevésbé esnének ki a ritmusból. Sokkal valószínűbb azonban, hogy inkább biztosra szeretnének menni az angyalföldiek, és mindent megtesznek azért, hogy már Egerben a nyakukba kerüljön az aranyérem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik