Sport

Csernoviczki Éva bronzérmes a cselgáncs-Eb-n

Megvan az első magyar érem a cseljabinszki cselgáncs Európa-bajnokságon.

A háromszoros Eb-ezüstérmes Csernoviczki Éva a bronzcsatában az orosz Natalja Kondratyevával találkozott. A mérkőzést végig a tatabányai dzsúdós irányította, előbb jukót érően vitte földre ellenfelét, akit kétszer intettek is, majd az egyoldalú találkozó 25 másodperccel a hivatalos idő előtt ért véget, amikor a 25 éves magyar ippont érő dobással nyert.

Csernoviczki az Eb előtt ötödik volt az olimpiai kvalifikációs világranglistán, így eleve ötkarikás kvótát érő helyen állt, a nőknél ugyanis súlycsoportonként a legjobb 14 utazhat Londonba.

Az 57 kg-os Karakas Hedvig a vigaszágon a német Miryam Roper ellen lépett tatamira, és vazaarival kikapott, így lemaradt a bronzmérkőzésről, és hetedikként zárt.

A férfiaknál a 31 éves, háromszoros vb-bronzérmes Ungvári Miklós a lengyel Pawel Zagrodnik, a török Sinan Sandal, a brit Colin Oates és a spanyol Sugoi Uriarte után, a négy között a háromszoros Eb-harmadik orosz Alim Gadanovval csapott össze. A magyart kétszer, a hazai közönség előtt szereplő riválist pedig egyszer intették, utóbbi ezzel jukóra tett szert.

A hajrában Ungvári hiába vitte földre jukót érően Gadanovot, a bírók nem ítéltek semmit, így a tatabányai színekben versenyző dzsúdós a bronzért lépett tatamira a szlovén Rok Draksic ellen. A meccs mindössze 71 másodpercig tartott, ekkor az Eb-harmadik rivális ippont dobott a háromszoros vb-bronzérmes magyaron, aki ezzel ötödikként zárt.

Ungvári a kilencedik volt az olimpiai kvalifikációs világranglistán, így ötkarikás kvótát érő helyen áll jelenleg is, súlycsoportonként a férfiaknál a legjobb 22 utazhat Londonba.

Pénteken Nagysolymosi Sándor (81 kg), Csoknyai László (81) és Gáspár Eszter (63) lép tatamira az oroszországi kontinenstornán, ahol 45 ország 379 dzsúdósa verseng.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik