Sport

Bajnok a Bajnokok Városában

Az Öreghegyi Közösségi Ház „Bajnokok a városban” - talk show sorozatának csütörtöki vendége Halm Rolland, az Albacomp Fehérvár szakosztály-igazgatója volt.

Halm Rolland meghatározó egyénisége a koronázó város kosárlabda sportjának, lassan tíz éve, hogy szögre akasztotta a kosárcipőt, és a klub menedzsmentjében vezetőként tevékenykedik. Bobory Balázs, a Fejér Megyei Hírlap sportújságírója volt a korábbi 98-szoros válogatott bedobó beszélgetőpartnere. Sokak szívében ma is élénken él az Albacomp három bajnoki, és két Magyar Kupa aranya, valamint a magyar válogatott 1999-es EB döntőbe jutása, amikor Salgótarjánban az ő triplájával a nemzeti csapat legyőzte az akkori világbajnoki ezüstérmes oroszokat (60-59), ezzel pedig biztosította helyét a kontinensviadal mezőnyében. Ezeknek a sikereknek tehát aktív részese volt, ma pedig azért dolgozik, hogy az utódoknak is hasonló sportélményekben legyen részük

Természetesen szóba került az a tradíció, amely évtizedek óta övezi a város kosárlabda sportját, a női csapatoktól egészen a mostani, a bajnoki elődöntőbe jutó csapatig. Megtudhatták az érdeklődők, hogy mitől volt igazán nagybetűs csapat a háromszoros bajnok gárda, valamint milyen elvárások voltak, vannak a jelenlegi együttessel szemben.

Halm Rolland őszintén elmondta, hogy másfél évtizeddel ezelőtt nem gondolta, hogy Székesfehérváron fog letelepedni, és a klub alkalmazottja lesz visszavonulása után, de egyrészt maga a csapat, másrészt a háttér, a város és minden egyéb annyira megtetszett számára, hogy örömmel maradt itt. Lehetőséget kapott, hogy végzettségének megfelelő munkát végezzen – marketing-menedzser – a csapat mellett, majd a fokozatosság elvét betartva 2006 végétől ügyvezetőként tevékenykedik. Saját bevallása szerint azonban az irodában sokkal nehezebb, mint a pályán…

„Mindig egy kicsi hiányzott az utóbbi években, nem volt mellettünk a szerencse. A csapat és a szurkolók is megérdemelték volna tavaly a bajnoki aranyat, ráadásul több alkalommal a csapat kulcsjátékosa lesérült a döntő pillanatokban. Remélem, hogy egyszer ez megfordul, és Fortuna velünk lesz, nem kifelé, hanem befelé perdül a labda, és elkerülnek bennünket a sérülések. Akkor végre megvalósulhat az álmunk!” – mondta a sportvezető.

Sok szó esett a jövőről, arról, hogy a klub is be szeretne indítani egy akadémiai képzést, ahol minél több ígéretes kosaras pallérozódhatna. Nem elfeledve azt a tényt, hogy közel háromszáz fiatal sportol napról-napra a klub égisze alatt a különböző utánpótlás csapatokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik