Sport

Rooney az olimpián? Ez egy rossz vicc…

sir-alex(960x640)(1).png (sir alex ferguson, )
sir-alex(960x640)(1).png (sir alex ferguson, )

Sir Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője nincs meghatódva az olimpiai láztól, főleg, hogy rengeteg játékosát kell miatta nélkülöznie.

Stewart Pierce és Sir Alex között a manchesteri tréner szerint volt egy megállapodás, hogy az Eb-résztvevő játékosok nem játszanak a londoni olimpián. Ez persze nem oldja meg az ősz menedzser problémáit, aki úgy számol, hogy akár tucatnyi, különböző nemzeti válogatottakhoz tartozó MU-játékost is nélkülöznie kell egy hónappal a bajnoki rajt előtt.

Fergusonnál akkor borult ki a bili, amikor kiderült, hogy az MU motorja, Wayne Rooney is rajta van Pierce egyelőre 80 fős olimpiai listáján, dacára annak, hogy a stabil felépítésű támadó az Eb-keretben is bent van.

„Ez egy vicc. Ugyanakkor óriás problémát jelent, nagyon megnehezíti a szezonkezdetünket…” – dühöngött Ferguson.

Wayne Rooney helyzete speciális, hiszen eltiltása miatt ki kell hagynia az angolok első két Eb-meccsét a franciák és a svédek ellen, így (ha bekerül a májusban véglegesítendő olimpiai válogatottba) nem lestrapálva lép pályára az ötkarikás játékokon. Ha pedig az angolok netán kikapnak a két erős ellenféltől, Rooney akár ki is hagyhatja az ukránok elleni záró csoportmeccset, és egyetlen perc Eb-játék nélkül mehet(ne) az olimpiára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik