Sport

Kiesett a Zalaegerszeg a kosárlabda-bajnokságból

A labdarúgók után a zalai megyeszékhely patinás kosárlabda-csapata is búcsúzott az élvonalbeli bajnokságból.

Nem lehet könnyű zalaegerszegi sportrajongóként élni a mindennapokat manapság. A ZTE labdarúgói a hétvégi Videoton elleni hazai vereséggel matematikailag is búcsúztak az OTP Bank Ligából, kedden pedig a kosarasok is leszerepeltek.

A bajnokság alapszakaszában egyetlen győzelmet szerző (ebben tehát eddig megelőzik a labdarúgókat) Zalakerámia-ZTE együttese, amely két évvel ezelőtt bajnok volt, a Jászberénnyel kellett, hogy osztályozót játsszon.

Az újonc az első mérkőzésen hazai pályán kapott ki a Zetétől, és ekkor mindenki azt gondolta, hogy a klub helyi legendájával, Heinrich Róberttel a kispadon a zalaiak odahaza behúzzák a második, élvonalban maradást jelentő győzelmet. Csakhogy nem így történt: 2400 hazai néző előtt a Jászberény győzött, így következhetett a mindent eldöntő harmadik meccs, isméát Jászberényben.

A kis iskolai csarnokban 690 néző zsúfolódott be, és a találkozót az első pillanattól kezdve uralta az Austin-Hodges-Dramicanin trió repítette Berény, és így sima győzelmet is aratott.

Mindez azt jelenti, hogy a nagymúltú zalaegerszegiek elbúcsúztak az NB I.-től.

Eredmény – férfi kosárlabda NB I., osztályozó

Jászberényi KSE – Zalakerámia ZTE KK 92-71 (29-19, 25-15, 19-20, 19-17)

Jászberényi KSE: Austin 15/9, Hodges 17/12, Medve 10, Horti 2, Dramicanin 31. Csere: Fülöp -, Helmeczi 3, Szögi 5, Borszéki 3/3, Antal 4, Wehner 2. Vezetőedző: Heinrich Róbert

Zalakerámia ZTE KK: Kelley 15/3, Gáspár 8/6, Whitworth 11/9, Tóth G. 10/3, Henderson 11/3. Csere: Bödör 2, Vertetics 6/6, Kinter 2, Baki 3/3, Kerkai -, Kertész 3/3. Vezetőedző: Horváth Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik