Sport

150 milliárd forintos pókerüzlet

Érdekes hír látott napvilágot az egyik neves külföldi pókerfórumon, miszerint a Bernard Tapie Csoport elállt a vásárlástól, így a legnagyobb konkurens, a PokerStars veheti meg a Full Tilt Pokert.

A TwoPlusTwo fórumán felröppent információk szerint a Group Bernard Tapie elállt a Full Tilt Poker megvásárlásától, és a PokerStars lehet a befutó. Később a GBT közleményben erősítette meg a hírt, miszerint nem tudta megszerezni az FTP-t – írja a Poker.hu.

A neves nemzetközi pókerfórum, a 2+2 már jó párszor bizonyult hiteles forrásként, így meglehetősen furcsa fordulatot vett a Full Tilt Poker megvásárlása körüli helyzet. A nevét elhallgató fórumozó szerint belső információkkal rendelkezik az üggyel kapcsolatban.

Az ismeretlen játékos szerint a PokerStars kifizette a terem adósságait az Amerikai Igazságügyi Minisztériumnak, és így megnyílt az út a Full Tilt Poker megszerzése előtt. A fórumozó azt is tudni vélte, hogy egy időben az FTP-ért majd hét hónapig harcoló GBT (Group Bernard Tapie) elállt az ügylettől.

A hír ekkor még szinte mindenki számára kacsának tűnt, majd tegnap délután a GBT közleményben jelezte, hogy valóban abbamaradtak a Full Tilt Poker megvásárlásáért folyó tárgyalások. A Bernard Tapie Csoport sikertelenül próbálkozott több mint fél évig, és végleg abbahagyták a „háborút”.

A további belső információk szerint a PokerStars 750 millió dollárt költ a teljes bekebelezésre, amiből bőven fogja futni a játékosok kifizetésére is. Az előzetes spekulációk szerint a két terem egymás mellett szolgáltatna játékot, külön játékosállománnyal és külön promóciókkal.

Tegnap este végül a PokerStars is megszólalt az ügyben, miszerint minden információt bizalmasan kezelnek, nem tudnak ennél többet elárulni, de azt elismerték, hogy kapcsolatban állnak az Igazságügyi Minisztériummal és megkezdték a tárgyalásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik