Sport

22 ezer néző előtt verték el Nagy Laciékat

Attól, hogy a Veszprém nem jutott be a kézi BL negyeddöntőjébe, még nem állt meg az élet. Sőt! A Kobenhavn 22 ezer néző előtt verte a Barcát!

Az elmúlt hétvégén lépett pályára a férfikézilabda Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata. Mindamellett, hogy a Veszprémet március 25-én búcsúztató Ademar Leon 34-23-ra eltángálta a Berlint más érdekessége is volt a negyeddöntőknek.

Nevezetesen pénteken Koppenhágában 22 ezer (nem elírás!) néző látta, amint a hazai gárda 29-23-ra verte a Nagy Lászlóval felálló Barcelonát. A mérkőzést óriási felhajtás előzte meg és fantasztikus élményt nyújtott a nézőknek és a játékosoknak egyaránt.

A szervezők a Parken Arena labdarúgó-stadiont átalakították, és a mérkőzést egy speciálisan felépített pályán játszották. A meccsről 21 televíziós állomás közvetített élőben és az Eurosportnak, illetve a Dubai Media Incorporatednek köszönhetően a világ majd 100 országában látták a 10 kamerával rögzített eseményt.

Az ötlet nem egyedi. Németországban, a Schalke Aréna sífutástól kezdve, hokimeccsig már mindenféle telt házas sporteseménynek volt a házigazdája. A dánok a 2010-ben átadott 50 ezres Parken Arénában rendeztek már kézilabdameccset. 2011. március 21-én 36 651 néző látta, amint a dán férfi-kézilabdadöntőben a Kobenhavn a Silkeborgot 30-21-re veri. Ez mindmáig a sportág legmagasabb helyszíni nézőszámú mérkőzése.

A pénteki Barcelona elleni meccs viszont az EHF (Európai Kézilabda Szövetség) csúcs. A szövetség szervezésében zajló eseményt  még nem láttak ennyien a helyszínen a szervezet az 1991-es megalapítása óta.

EHF, férfikézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntők, eredmények:

AG Kobenhavn – FC Barcelona Interspor 29-23

Reale Ademar Leon – Füchse Berlin 34-23

Osiguranje Zagreb – THW KIEL 31-31

RC Cimos Koper – Atletico Madrid 26-23

A negyeddöntő második mérkőzéseit április 28-án és 29-én játsszák.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik