Sport

Vári Attila aranyat vár Londontól

A kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok vízilabdázó, Vári Attila szerint a Kemény-fiúk jó úton haladnak céljaik elérése felé.

A londoni olimpia előtt minden sportszerető találgatja, vajon a férfi vízilabda-válogatott képes lehet-e újra megszerezni az aranyérmet, sorozatban negyedik alkalommal. Az első két aranyérem, Sydney-ben és Athénban Vári Attilának is összejött.

Vasas, a Honvéd, majd a PVSK játékosa már visszavonult az aktív játéktól, jelenleg a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatójaként dolgozik. A nyáron a „Küldjünk egy közös hajrát Londonba” mozgalom közreműködőjeként járja majd az országot. És persze a sportágtól sem szakadt el:

„A vízilabda eléggé szűk kör ahhoz, hogy hétvégenként és az uszodába lemenve vagy bizonyos rendezvényeken ne találkozzak valakivel. Ha nézem a mérkőzéseket a tévében, kicsit megnehezedik a helyzetem, mert általában tudom a játékosok minden egyes mozdulatáról, egy-egy pillantásáról, mit fognak csinálni a medencében. Szerintem ilyenkor jobban izgulok, mint ők, elfog a hév és igazi szurkolóvá válok. Úgy érzem, a válogatott nagyon jó irányba halad ahhoz, hogy sorozatban a negyedik olimpiát is megnyerje” – mondta A Doki becenévre hallgató egykori klasszis pólós.

„Minden megvan a fiúkban, ami kell, még akkor is, ha a szerencsének is nagy szerepe van a nagy világversenyeken. Ami biztos: egy magyar válogatott mindig is az aranyéremért megy ki az olimpiára, és biztos vagyok benne, hogy ez sikerül is a csapatnak Londonban” – így Vári Attila, aki a Sport24-nek elmondta, a társasági adókedvezmény a vízilabda számára is remek lehetőség a megerősödésre, hiszen a segítségével stabilizálni lehet az utánpótlás-nevelés helyzetét, márpedig ez biztosítja, hogy a vízilabda a jövőben is meghatározó szerepet játsszon nemzetközileg.

Ami pedig a magyar bajnokságot illeti: „Nem akarok találgatni a döntőt illetően, mert én korábban arról is meg voltam győződve, hogy a Szolnok bejut a négy közé. Nagyon jó a bajnokság, sokan megszorongatják egymást, és csak remélni tudom, hogy ez a határ minél inkább lentebb megy, és 12 erős csapat alkotja majd az OB I.-et” – mondta Vári Attila.
A bajnoki döntő első mérkőzése végül szorosra sikeredett, 6-5-re nyert a Vasas az Eger ellen hétfő este.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik