Sport

Tovább tart a magyar teniszcsoda

Balázs Attila a bukaresti ATP 500-as tenisztorna első fordulójában a szlovák Lukas Lackót verte 6-7; 7-6; 6-4-re.

Attila már azzal óriási bravúrt ért el, hogy sikerült bekerülnie a főtáblára, hisz ATP-versenyen magyar férfiteniszezők közül ez legutóbb Sávolt Attilának jött össze még 2004 szeptemberében.

A 23 éves fiatalembernek a selejtezőben Sebastian Kraila, Martin Klizan és Erik Chvojka sem jelentett akadályt, így Attila a román fővárosban rendezett teniszbajnokság első fordulójában a szlovák Lukas Lacko ellen léphetett pályára kedd délután. Nehéz meccsnek ígérkezett, hisz a magyar játékos és Lacko között a világranglistán majd 400 hely differencia van – míg Attila 450., ellenfele 64. helyen állt a tornát megelőzően.

Ennek ellenére a magyar játékos nem ijedt meg esélyesebb vetélytársától, még akkor sem, mikor az első szett rövidítésében, óriási csatában 9-7-re kapott ki. A második játszmát szintén tie-breakig húzták a versenyzők, ám itt már a magyar fiú bizonyult 7-2 arányban jobbnak. A döntő szettben Attilának 2-2-es állásnál sikerült elvennie Lacko adogatását, amit már nem engedett ki a kezéből.

Balázs Attila a következő körben az olasz Potito Starace ellen mérkőzik, aki az első fordulóban a 9. kiemelt Jeremy Chardyt búcsúztatta két sima szettben.

Eredmény – ATP-torna, Bukarest (450 ezer dollár, salak)
Balázs Attila-Lukas Lacko (szlovák) 6-7, 7-6, 6-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik