Sport

Már a Phoenix is a következő körben

Az észak-amerikai hokiliga legutóbbi játéknapján a Phoenix Coyotes 4-0-ra legyőzte a Chicagót és ott lesz a rájátszás második körében.

A Blackhawks csapata hazai pályán próbálta menteni a menthetőt, ugyanis az arizonai gárda 3-2-re vezetett a párharcban a magyar idő szerint kedd hajnali találkozó előtt. Eleinte olvasták egymás játékát a csapatok, azonban a második harmad közepe táján egy emberelőnyt gólra váltott a Phoenix, majd a záró etapban el is döntötte a továbbjutás kérdését, sima 4-0 lett a találkozó vége.

Érdekesség, hogy a nyugati konferenciában már mindegyik párharc lezárult, a második körben a St. Louis Blues a Los Angeles Kingsszel, a Phoenix Coyotes pedig a Nashville Predatorsszel találkozik majd. Utóbbi párharc a kapusok miatt lehet igazán kiélezett, a Phoenixben Mike Smith, a Nashville-ben Pekka Rinne nyújtott maradandót az első körben.

A Phoenix is a második körben:

Hetedik mérkőzés dönt a New York Rangers és az Ottawa Senators párharcában. Legutóbb a kanadai fővárosban randevúztak a felek, ám a Sens nem tudott élni a lehetőséggel, a második harmadban lehengerlően játszó Parkőrök 3-2-re nyertek és döntetlenre mentették a párharcot.

Míg nyugaton már eldőltek az elsőkörös kérdések, addig keleten eddig egyedül a Philadelphia Flyers harcolta ki a továbbjutást.

Eredmények – NHL, rájátszás, főcsoport-negyeddöntők

Kelet:

Ottawa Senators-New York Rangers 2-3
A párharc állása: 3-3

Nyugat:

Chicago Blackhawks-Phoenix Coyotes 0-4
A párharcot 4-2-re nyerte a Phoenix.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik