Sport

A jövő bajnokait nevelik

A legendás SZIM Vasas hagyományaihoz híven akarnak az utódok dolgozni az újjáalakult Fehérvári Vasas ökölvívó szakosztályában.

Az 1950-ben alakult SZIM Vasasnál – amely természetjáró szakosztálya révén eddig is működött – néhány hete több lelkes, és ökölvívás iránt elkötelezett sportember munkája nyomán újjászületett az ökölvívó szakosztály, immár Fehérvári Vasas SC néven. A névhasználat változtatásához Székesfehérvár Önkormányzatának képviselő testülete járult hozzá március 29.-i ülésén.

 

A Videoton Oktatási Központ földszintjén ragyogóan kialakított edzőtermében legalább húszan kesztyűznek, erősítenek korra, nemre való tekintet nélkül. Hegyi Zoltán neve leginkább a jégkorong szurkolók számára lehet ismerős, hiszen éveken át kergette a pakkot a Ferencváros, és az Alba Volán színeiben, válogatott szinten. Ő a szakosztály technikai vezetője, az egykori hokis, pedig ezer szállal kötődik a sportághoz, mivel annak idején rendszeresen lejárt az akkori SZIM Vasasba, ahol Orbán László olimpiai ezüstérmes volt a vezetőedző, valamint édesapja is a klub egyik vezetői közé tartozott. „A tradíciókra építve komoly nevelőegyesületet szeretnénk létrehozni, olyan szakedzőkkel, mint Őry Lajos, és Horváth Gábor, akik a régi SZIM Vasasban bunyóztak. Mits Gergely szakosztály vezetőnkkel úgy gondoltuk, amikor elkezdtünk dolgozni, hogy nekünk az ország legjobb utánpótlás edzőjét kell idecsábítanunk. Svasznek Jenő személye garancia lehet ahhoz, hogy fejlődjünk, és eredményesek legyünk, hiszen a nevéhez több mint 290 magyar bajnoki cím fűződik korosztálytól függetlenül.” – hangsúlyozta.

„Nagyon remélem, hogy hasznára lehetek a klubnak, a gyerekek, ha igényesek lesznek, akkor nem lesz probléma. Szívesen jöttem, a fehérvári fiatalokban van kurázsi, ugyan még nem vagyunk sokan, de azokból, aki itt vannak, lehet jó bokszoló. Az év végén már elindulunk velük az utánpótlás bajnokságokon. A jövő záloga az utánpótlás-nevelés, mégis kevesen vállalják, pedig végtelen sok öröm és szépség található ebben a munkában. – nyilatkozta a több évtizedes tapasztalattal rendelkező Svasznek Jenő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik