Sport

Ütős ellenfél ellen kezd Babos Marokkóban

A világranglista 64. helyén tanyázó Babos Tímea egyből egy komoly ellenféllel néz farkasszemet a marokkói Fezben zajló női tenisztornán. Honfitársunk ellenfele a román Irina-Camelia Begu lesz.

A 220 ezer dollár összdíjazású verseny első körében a magyar lány a román Irina-Camelia Beguval csap össze hétfőn délután, az aktuális ellenfél a legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistán az előkelő 56. helyet foglalja el. Néhány hete, február végén Babos Tímea már ízelítőt kapott Begu játékából, az acapulcói torna párosversenyében a román teniszező és a francia Alize Cornet 6-3, 6-1-re nyert a magyar tini és a cseh Eva Birnerová ellen.

Ha Babos most felülmúlja Begut, akkor a második körben valószínűleg Szvetlana Kuznyecovával (27.) találkozik, aki 2007 szeptemberében a második volt a világranglistán. Abban az évben megnyerte a Roland Garrost, 2004-ben a US Openen maradt veretlen. Egyesben összesen 13 tornagyőzelmet ünnepelhetett, párosban pedig 15-öt, 2005-ben és 2012-ben az Australian Openen volt bajnok az ausztrál Alicia Molik, illetve az orosz Vera Zvonarjova oldalán.

„Kicsit szokatlan még a pálya, a labda és az időjárás is. Délelőtt már újra edzettünk, majd délután is csiszolgatjuk majd a technikát. Erős mezőny jött össze Fezben, a nyolcadik, utolsó kiemelt a világranglista 55. helyén álló izraeli Shahar Peer, de az utolsó, alanyi jogon főtáblás játékos is top100-as. Timi ellenfele, Begu tavaly az év legtöbbet fejlődött játékosa volt a WTA-nál. Nehéz meccs lesz. De ebben a mezőnyben, a helyi szabadkártyások kivételével nincs is könnyű ellenfél. Már a selejtező is nagyon erős” – mondta Babos Csaba, Tímea edzője és édesapja.

Babos párosban a 145. a világranglistán, Fezben a luxemburgi Mandy Minella (101.) oldalán szerepel. A duó első ellenfele a spanyol Estrella Cabeza Candela, Laura Pous-tio lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik