Sport

Őrült meccsen nyert a Lakers

Vasárnap a Los Angeles Lakers egy durva szabálytalansággal tarkított összecsapáson győzte le az Oklahoma City Thundert az NBA-ben.

A tengerentúli profi kosárlabdaliga vasárnap estéjén igazi nyugati rangadót rendeztek, az Oklahoma City látogatott Los Angelesbe. A vendégek a második félidőben már tetemes előnyre tett szert, ez persze annak is köszönhető volt, hogy Metta World Peace („lánykori” nevén Ron Artest) az első felvonás végén öröm gyanánt fültövön könyökölte James Hardent, ezért pedig az öltözőbe zavarták.

Már-már úgy tűnt, az OKC nemes bosszút áll, azonban Steve Blake és Kobe Bryant hajmeresztő kosaraival hosszabbításra mentette a meccset a Lakers. Az első öt percben nem született döntés, a ráadás második felvonásában azonban már igen, a Los Angeles 114-106-ra diadalmaskodott.

Érdemes már a videó elejét figyelni, World Peace ámokfutásával kezdődik ugyanis a felvétel:

MWP-től egyébként nem szokatlan a balhés megmozdulás, legemlékezetesebb megmozdulása 2004-ben volt, amikor összeverekedett egy szurkolóval a detroiti lelátón. Annak a magánakciójának 86 meccses eltiltás lett a vége.

A városi rivális a játéknap későbbi szakaszában Chris Paul masszív dupla-duplájának (33 pont, 13 assziszt) is köszönhetően hozta a papírformát a New Orleans Hornets ellen, ezzel pedig még továbbra is nyitott a divízió elsőség kérdése.

Miamiban LeBron James volt az ász, “Jakab király” két állandó tettestársa, Dwyane Wade és Chris Bosh nélkül vezényelte le a győzelmet a Houston Rockets ellen. Ezzel az is eldőlt, hogy a Rakétáknak idén már matematikai esélyük sincs bejutni a rájátszásba.

A Sacramento Kings 114-88-ra nyert Charlotte-ban, ezt pedig azért fontos megjegyezni, mert a liga végén kullogó Bobcatsnek ez volt zsinórban a 20. (!) zakója. A rekordot a Cleveland állította fel még az előző szezonban, a cavaliers egymásután 26-szor maradt alul ellenfelével szemben. A Bobcats mostani negatív sorozata az örökranglista megosztott hatodik helyére jó eddig.

Eredmények – NBA-alapszakasz
Atlanta Hawks-New York Knicks 112-113
Los Angeles Lakers-Oklahoma City Thunder 114-106, kétszeri hosszabbítás után
Charlotte Bobcats-Sacramento Kings 88-114
Detroit Pistons-Toronto Raptors 76-73
Miami Heat-Houston Rockets 97-88
San Antonio Spurs-Cleveland Cavaliers 114-98
Minnesota Timberwolves-Golden State Warriors 88-93
Denver Nuggets-Orlando Magic 101-74
Los Angeles Clippers-New Orleans Hornets 107-98

Ajánlott videó

Olvasói sztorik