Sport

Idén is lesz atlétikai csúcstalálkozó Budapesten

"Ünnepelj a győztesekkel" a mottója az augusztus 20-án másodszor sorra kerülő Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjnak.

A mottó arra utal, hogy a londoni olimpia után egy héttel várhatóan friss ötkarikás érmesek indulnak a Puskás Ferenc Stadionban.

Gyulai Márton versenyigazgató a hétfői sajtótájékoztatón felidézte, hogy az édesapja, a kiváló atléta, riporter és sportvezető emlékére tavaly első alkalommal megrendezett viadalt a világ 334 egynapos versenye közül a 32. helyre rangsorolták. A programban idén 16-17 szám szerepel majd, s a szervezők a gyermekek bevonásával a családok számára is igyekeznek szórakozást biztosítani.

Czene Attila sportért felelős államtitkár elmondta, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztérium 20 millió forinttal támogatja az eseményt. Hozzátette: a Puskás Stadion a jövőben, a felújítás után elsősorban atlétikai arénaként funkcionál majd, s az atlétika mint alapsportág szerepéről is tárgyalnak többek között a mindennapos testnevelés kapcsán.

Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnöke, a verseny fővédnöke kiemelte, hogy a tavalyi viadal már megidézte a korábbi atlétikai nagydíjak hangulatát, igazi társadalmi esemény lett.

A világbajnoki ezüstérmes Pars Krisztián – aki tavaly 79,37 méterrel nyerte a versenyt – elmondta, hogy szombaton kezdi majd az idényt.

“Szeretnék már 80 méter körüli eredményt elérni, s ebből lehet építkezni az olimpiára, ahol jó lenne 82 méter körül dobni – nyilatkozott a szombathelyi kalapácsvető. – Remélem, az olimpia után még marad bennem a Gyulai emlékversenyre, mert hazai közönség előtt mindig fontos jól szerepelni.”

Ajánlott videó