Sport

A Pingvineknek annyi

A Pittsburgh Penguins 5-1-re kikapott Philadelphiában és búcsúzott az észak-amerikai hokiliga rájátszásának első körében.

Némi képzavarral élve elszálltak a Pingvinek. A Pittsburgh hiába számított a Philadelphia elleni párharc toronymagas esélyesének, a kellemetlen játékstílusáról is ismert Flyers jutott tovább a keleti főcsoport elődöntőjébe. A Pens vasárnap is az életben maradásért lépett jégre, ám az égiek úgy tűnik a Philly oldalán álltak, ugyanis amíg a Pittsburgh sorra lőtte a kapuvasakat, a hazaiak korongjai így vagy úgy, de a kapuban kötöttek ki. A Fylers végül 4-2-re nyerte meg a párharcot.

A címvédő Boston Bruins mindeközben életben maradt a Washington Capitals ellen, ugyanis a Bocsok hosszabbításban legyűrték a fővárosiakat. A Caps óriási lehetőséget mulasztott el így, a sorsdöntő hetedik meccset ugyanis Bostonban játsszák majd.

Így maradt életben a Bruins:

Nyugaton is van egy továbbjutónk, a Los Angeles Kings hosszabbításban verte a tavalyi nagydöntős Vancouver Canucksot. Jarrett Stoll ráadásban lőtt góljával küldte el „pecázni” a párharc előtt toronymagas esélyes, alapszakaszgyőztes kanadai gárdát.

Eredmények – NHL-rájátszás, Főcsoport-negyeddöntők

Kelet:

Washington Capitals-Boston Bruins 3-4, hosszabbítás után
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-3.

Philadelphia Flyers-Pittsburgh Penguins 5-1
A párharcot 4-2-es összesítéssel a Philadelphia nyerte.

Nyugat:

Vancouver Canucks-Los Angeles Kings 1-2, h.u.
A párharcot 4-1-es összesítéssel a Los Angeles nyerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik