Sport

Újra összeállt a körmendi aranycsapat

Kettős kosárünnep Körmenden: a klubot 50 éve, 1962-ben alapították, 25 éve annak, hogy első vidéki  csapatként bajnokságot nyertek.

A háromszoros bajnok és hatszoros kupagyőztes klubot alapító Kristóf László – aki vasárnap emlékidéző sétát vezetett a helyi kosárlabdázás legendás helyszínein – elárulta:

“Csak a véletlen műve, hogy most nem kézilabdacsapat van Körmenden, ugyanis választás elé állítottak: vagy kosárlabda- vagy pedig kézilabdacsapatot működtethetek. Egy csöppet jobban szerettem a kosárlabdát, ezért esett erre a választásom…”

A program során megnyílt a “Körmendi Kosárlabdázás 50 éve” című kiállítás, és bemutatták a “Csakazértis lett!” című, a klub történetét feldolgozó könyvet is a Batthyány kastély Sala Terrena Galériájában. Bebes István polgármester – maga is korábbi játékos – emléktáblát leplezett le a sportcsarnoknál, amelyben az elmúlt évtizedek légiós válogatottja telt ház előtt mérkőzött meg a körmendi öregfiúk-együttessel.

A 12 ezres kisváros első aranycsapatának több tagja is pályára lépett, köztük a jelenleg ügyvezetőként dolgozó Zsebe Ferenc, Harry Bell, Érsek István, Kardos László, Delmonte Madison, vagy a jubileumot családlátogatással is összekötő, ugyancsak Amerikából érkezett Charles Edmonson, aki a vasi kisvárosban ismerte meg a feleségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik