Sport

Szegedi kosaras lányok a csúcson

Hibátlan teljesítménnyel jutott el az ABCOM Szeged KE a legfelsőbb ligába vezető osztályozóig.

Káprázatos szezonon van túl az ABCOM Szeged KE csapata, hiszen veretlenül végzett az első helyen az Amatőr Női NB Keleti csoportjában. Az új névadó szponzorral induló együttes szeptember végén kezdte el a bajnokságot Debrecenben, ahol Pungor Krisztina vezetésével magabiztosan győzött a Szeged. Az első hazai győzelemre október elsejéig kellett csak várni, a Nyíregyháza szenvedett vereséget a csongrádi megyeszékhelyen.

Októberben győzni tudott még egy szoros meccsen Kecskeméten a csapat, illetve vereséget szenvedett a lányoktól a Műegyetemi csapat és a Fradi is. Novemberben nem jelentett akadályt a BSE második alakulata, a TF egyesülete és a Szolnoki MÁV sem. Decemberre kettő hazai mérkőzése maradt a lányoknak, amiket a Vasas és a Debrecen ellen is gond nélkül hoztak.

A 2012-es évet Nyíregyházán kezdte sikerrel a csapat, majd a Kecskemét és a Műegyetem csapata felett arattak győzelmet a lányok. Februárban fővárosi ellenfeleken lépett át az egyesület, sorrendben a Vasas, a BSE II. és a TFSE alakulata volt a szegedi csapat újabb áldozata. Márciusban játszotta a Szeged az utolsó kettő alapszakaszmeccsét, az FTC és a Szolnoki Máv volt a szenvedő fél.

Az alapszakaszban a legjobb pontátlaggal rendelkező játékos Kováts Anna volt, a legjobb lepattanózó Rajnai Zsuzsanna és Pungor Krisztina volt, míg a legtöbb gólpasszt Lengyel Dalma és Fűrész Emőke osztotta ki.

A hibátlan alapszakasz után következett a rájátszás, ahol szintén nem volt oka az ABCOM Szeged KE-nek a szomorkodásra. Az elődöntőben a PEAC csapatát verték a lányok oda-vissza, a döntőben pedig a Kanizsai Vadmacskák sem jelentettek legyőzhetetlen akadályt a csapatnak, ezzel kivívták a lehetőséget, hogy osztályozót játszhatnak az első osztályba jutásért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik