Sport

Negyedikek lett a női pólósok Triesztben

A már biztos londoni olimpiai résztvevők vasárnapi kisdöntőjében a magyar női vízilabda-válogatott kikapott az oroszoktól a trieszti ötkarikás selejtező torna zárónapján.

A világbajnoki harmadik oroszokat a januári, eindhoveni Európa-bajnokság bronzmeccsén legyőzte Merész András alakulata, s ugyanígy tett a mostani viadal nyitómérkőzésén is, mely sikernek döntő szerepe lett abban, hogy a magyar csapat első helyen végzett csoportjában és – a legjobb négy közé jutván – megszerezte az ötkarikás szereplés jogát.

A vasárnapi meccsnek ilyenformán már nem volt valós tétje, s a jobban motivált, a két legutóbbi vereségért is visszavágni akaró rivális végül biztosan nyert. Drávucz Ritáék a találkozó feléig állták a sarat, főképpen az egyformán négy gólig jutó Antal Dóra és Keszthelyi Rita révén, utána azonban fokozatosan elhúztak az oroszok, akik végül öttalálatnyi különbséggel nyerve szerezték meg a harmadik helyet az itáliai tornán.

Az első helyért olasz-spanyol összecsapást rendeznek. A házigazdák az oroszokat, a spanyolok a magyarokat győzték le a szombati elődöntőben.

Eredmény – női vízilabda olimpiai selejtező, a 3. helyért
Oroszország-Magyarország 18-13 (5-4, 5-4, 5-3, 3-2)
A magyar góldobók: Antal, Keszthelyi 4-4, Tóth 2, Takács, Drávucz, Menczinger 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik