Sport

Nadal nyerő szériája Monte Carlóban

Rafael Nadal két sima játszmában verte Novak Djokovicot az idény első jelentős salaktornáján Monte Carlóban.

A világranglista-2. spanyol teniszező Djokovic elleni hét egymást követő vereség után győzte le a szerbet a vasárnapi fináléban. A Monte Carlo Rolex Masters döntőjében 6-3; 6-1 arányban bizonyult jobbnak Nadal.

A 25 éves játékos huszadik ATP 1000-es tornagyőzelmének örülhetett, amivel beérte az eddigi csúcstartó Roger Federert. A balkezes teniszező legutóbb 2011 júniusában a Roland Garros trófeáját emelhette a magasba.

A majd 2,5 millió összdíjazású versenyen Nadal úgy jutott a döntőbe, hogy még csak szettet sem vesztett. A két rivális összecsapásán a hispán nem hagyott esélyt ellenfelének. Az első szettben 1-1-nél vette el Djokovic adogatását, a második játszmában pedig 4-0-s előnyét nem adta ki kezéből. Az 1 óra 19 perc alatt lezavart mérkőzést tehát játszi könnyedséggel nyerte Nadal, így 2005 óta sorozatban nyolcadik alkalommal ült a trónra a hercegségi versenyen.

A világelső Novak Djokovic idei harmadik tornagyőzelmére pályázott, miután az Ausztrál Opent és a miami ATP-tornát is megnyerte.

Eredmény – Monte Carlo Rolex Masters (2,4 millió dollár, salak)
Döntő:
Rafael Nadal (spanyol, 2.)-Novak Djokovic (szerb, 1.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik