Sport

Davidi Kitai az EPT Berlin bajnoki címéért

A belga profi, Davidi Kitai remeklésével ért véget az European Poker Tour Berlin elődöntője, ő kezdheti meg az élről a finálét, ahol a tét már a 825 ezer eurót érő bajnoki cím megszerzése lesz.

24 játékos tért vissza az EPT Berlin helyszínéül szolgáló Hyatt Hotel kártyaasztalaihoz. A legjobban a belga profi, Davidi Kitai teljesített, a vezetésével kezdődhet meg a szombat délben rajtoló finálé – írja a Poker.hu.

Az elődöntőt rendezték meg az European poker Tour Berlin 5 ezer eurós főversenyén, még 3 asztalt állítottak fel, ahova darabonként 8 játékos ült le. Közöttük volt még három korábbi EPT bajnok, így rég nem látott esély nyílt meg arra, hogy valaki végre kétszeres EPT bajnoknak hívhassa magát.

Ők személy szerint Anton Wigg, Vladimir Geshkenbein és Kevin MacPhee voltak. Történetesen az amerikai MacPhee épp Berlinben lett bajnok, még két évvel ezelőtt.

Sajnos azonban hármójuk közül ő távozott elsőként az elődöntőben, majd Anton Wigg is elbúcsúzott, így már csak Geshkenbeinnak volt lehetősége a duplázásra.

Ez azonban nem jött össze neki, a végül a játéknapot chipleaderként befejező Davidi Kitai ejtette ki, aki K-T-el adta meg Geshkenbein A-Q-ra mondott allinjét. Az asztalra a T-7-5-3-4 lapokat tette ki az osztó, így a belga profi tízes top párnak köszönhetően búcsúztatta ellenfelét, ami egyben azt is eredményezte, hogy ő kezdheti meg a finálét az élről.

Szombati ismertebb ellenfelei közt van a brit Marc Wright és a kanadai Andrew Chen, így mindenképpen érdekes és izgalmas döntő elé nézünk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik