Sport

Csak egy kvótát hoztunk el Szófiából

A birkózók Szófiában zajló olimpiai selejtezőjének zárónapján a még utolsóként állva maradt Godó Kitti is kiesett a negyeddöntőben.

Godó könnyed nyolcaddöntős sikere után nem tudott mit kezdeni a 2009-ben világbajnoki hetedik, azeri Dina Ivanovával, aki az első menetben kitolta őt a szőnyegről (0-1), a folytatásban pedig megismételte ezt, majd utána állásból ledöntötte a földre, és kétszer megpörgette (0-6).

Godó búcsúja azt jelentette, hogy ezen a kvalifikációs versenyen a magyarok – a szabadfogású 120 kg-os Ligeti Dániel győzelme révén – egyetlen kvótát szereztek, így egyelőre négy magyar birkózó lehet ott Londonban. A kötöttfogásúaknál Módos Péter (55) és Deák Bárdos Mihály (120), továbbá a nőknél Sastin Marianna (63) a tavalyi, isztambuli világbajnokságon szerzett indulási jogot.

A zárónapon korábban a 48 kilós Dénes Mercédesz a negyed-, az 55 kg-os Barka Emese a nyolcaddöntőben búcsúzott, míg a kötöttfogásúak 96 kilós súlycsoportjában Kiss Balázs első meccsén kikapott, s kiesett: a magyar birkózósport legutóbbi, 2009-es világbajnokának, aki tavaly doppingeltiltásából tért vissza, balszerencséje volt a sorsolásnál, mert nem elég, hogy már a nyolcaddöntőbe jutásért szőnyegre kellett lépnie rögtön az első párban, amellett az általa egyik legtehetségesebbnek tartott, 20 éves norvég Marthin Hamlet Nielsennel nézett farkasszemet.

Szófiában minden súlycsoportban csak a döntősök jutottak olimpiai kvótához, azaz aki vereséget szenvedett a fináléba vezető úton, annak még két lehetősége maradt, hogy megváltsa londoni repülőjegyét: a jövő hétvégi kínai és a két hét múlva esedékes helsinki kvalifikációs verseny.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik