Sport

Ligeti Dániel birkózókvótája

A 120 kg-os Ligeti Dániel kijutott Londonba, miután a szófiai ötkarikás selejtezőn a szabadfogásúak között szombaton bejutott a döntőbe.

Az idén Eb-ezüstérmes nehézsúlyú Ligeti Dánielnek nem okozott gondot a lengyel Bartolomiej Bartnicki legyőzése, leginkább egy jó bemelegítés volt számára. A  negyedöntőben a 2009-ben és 2010-ben vb-bronzérmes görög Joannisz Arzumanidisz várt rá, aki a legrangosabb ellenfele volt a kvótát érő döntő kivívásáig.

Ligeti két menetben legyőzte a görögöt, majd győzött az elődöntőben ugyanilyen módon az ukrán Olekszandr Hocianivszkijt, ezzel kivívta a londoni indulás jogát.

Mivel a döntőben a török Taha Akgul nem állt ki ellene, Ligeti Dániel megnyerte a versenyt.

“Nagyon jó napom volt, végig kiválóan ment a birkózás, nem is volt igazán szorult helyzetem. Különösen örülök, hogy most sikerült megszereznem a kvótát, mert nem szeretek repülni, így örömmel kihagyom a jövő hétvégi, kínai kvalifikációs versenyt. Azért Londonba azt a kétórás utat majd kibírom a levegőben” – nyilatkozta Ligeti, akinek nincsenek különsebb elvárásai az ötkarikás seregszemlén, de nem akar az első meccsén kiesni.

“Még erősödnöm kell a súlycsoportba, mert amíg mások 15 kilókat fogyasztanak, addig én 113 kilóval mérlegeltem. Arra viszont figyelni kell, hogy a plusz súly majd ne menjen a gyorsaság rovására, ami most talán a legnagyobb erényem a mezőnyben” – mondta a friss kvótás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik