Sport

A bronzért játszanak a női pólósok

A magyar nőivízilabda-válogatott 10-8-ra kikapott a spanyol hölgyektől az olimpiai kvalifikációs torna elődöntőjében.

A Merész-lányok nyugodtan szállhattak vízbe szombaton a spanyolok ellen, ugyanis az előzetes célkitűzés teljesült, a kazahok legyőzésével megszereztük az olimpiai kvótát. Az várható volt, hogy a spanyolok elleni visszavágó – a csoportkörök során már legyőztük őket, akkor 10-9 volt a mérkőzés vége – nehéz lesz, és az első negyed ezt is bizonyította: kétgólos hátrányba kerültünk, ráadásul helyzeteink voltak, de csak kapufáig jutottunk.

A második felvonásban azonban magára talált a csapat, és Bujka Barbara megtörte a gólcsendet. Ezt követően folyamatosan tartottuk az egy-kétgólos távolságot, nem szakadtunk le az ellenféltől, igaz közelebb sem tudtunk kerülni hozzájuk.

A harmadik nyolc percből öt szaladt le, amikor a csapatkapitány Drávucz Rita volt eredményes, megfelezve az időközben kétgólosra hízott különbséget, s ugyancsak ő módosította magyar szemszögből 6-7-re az állást, a lelkes rivális azonban visszaállította a korábbi állapotot.

A befejező negyed elején Bujka passzírozta be a hetedik magyar gólt, ám a sokadik spanyol emberelőny után 9-7-re, majd 10-7-re alakult az eredmény. A magyar helyzetek ugyanakkor kimaradtak – a nyolc emberelőnyből csak egy ment be -, s Keszthelyi Rita találatával együtt is 10-8-as vereség lett a vége.

A harmadik helyért az Oroszország-Olaszország mérkőzés vesztesével játszunk majd.

Eredmény – vízilabda olimpiai kvalifikációs torna, elődöntő
Spanyolország-Magyarország 10-8 (2-0, 3-4, 3-2, 2-2)
a magyar góldobók: Bujka 3, Drávucz 2, Kisteleki, Csabai, Keszthelyi 1-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik