Sport

Hatos bronzérmes, nincs magyar kvóta szabadfogásban

Hatos Gábor, Kiss Gergely, Molnár Róbert, Molnár József és Wöller Gergő sem szerzett repjegyet magának a birkózók Szófiában zajló olimpiai selejtezőjén.

A 28 éves Hatos Gábor jutott a legtovább pénteken, a szombathelyi birkózó a könnyed negyeddöntős győzelem után a sportág egyik legendás alakjával, az olimpiai, kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok Szajtyijevvel nézett farkasszemet, aki hat év után tért vissza a szőnyegre.

Az elődöntőben végül kikapott a legenda ellen, majd a bronzmérkőzésen az ukrán Oleg Bilocerkivszkijt győzte le két menetben (2-0, 4-0).

Hatos elődöntős veresége azt jelenti, hogy a szabadfogású szakágnak továbbra sincs egyetlen indulási joga sem, mivel korábban a 96 kilós Kiss Gergely második, Molnár Róbert (55), Molnár József (60) és Wöller Gergő (66) pedig az első meccsén kikapott, így egyikük sem szerzett kvótát. Szombaton még a 120 kilós Ligeti Dániel próbál szerencsét, illetve megkezdődik a kötöttfogásúak küzdelme.

Akik most sem szereztek kvótát, azoknak még két lehetőségük maradt: jövő hétvégén a kínai és a két hét múlva esedékes helsinki kvalifikációs verseny.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik