Sport

Overdose hazajön Angliából

Már úton van Alagra Overdose. A ló korábban Dubajban tréningezett, de végül nem indult el az ottani rangos versenyen.

Március közepén számoltunk be arról, hogy a magyar csodaló nem indul el egy dubaji versenyen, mert egy orvosi team arról döntött, ez nem lenne számára kifizetődő. A lovat Angliába szállították.

Eredetileg úgy volt, hogy ott kezelik majd, és Angliában marad, de most kiderült, hogy egy újabb orvosi csapat véleménye szerint egy hónapos boxpihenőre kényszerül Overdose.

Mikóczy Zoltán, Overdose korábbi tulajdonosa a PannoniaOverdose.hu-nak elmondta, nem biztos benne, hogy jól döntött most, hogy hazahozza a lovat, de már úton van haza Alagra, hogy amikor majd elkezdhetik fokozatosan terhelni, akkor az őt legjobban ismerő csapat legyen körülötte.

“Ezúttal is ortopéd patkót kapott, az állatorvosi jelentés szerint semmilyen utólagos probléma nem jelentkezett nála. Vártunk pár napot a patkolást követően, és csütörtökön elindult vele a lószállító. Mivel most nem versenyre utazik, ezért rövid, kímélő etapokat terveztünk neki. Az első éjszakát a holland-belga-német hármas határ közelében töltötte, a következőt a német-osztrák határ közelében fogja – mindkétszer istállóban – és várhatóan szombaton érkezik Alagra” – mondta Mikóczy Zoltán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik