Sport

Csepelről fut Londonba a magyar fiatalember

Ötven nap alatt ötvenszer lefutni a maratoni távot. Erre vállalkozik Varga Norman, a Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület elnöke.

Varga Norman kilenc évvel ezelőtt szörnyű baleset áldozata lett: egy szóváltást követően belökték a villamos alá, amelynek kerekei lemetszették az egyik karját.

A sérült végtagot az orvosok sikeresen visszavarrták, de nem sok jóval biztatták, mondván, örüljön, ha fogyatékosként tudja használni a karját. Norman azonban nem adta fel, sérülése óta aktívan sportol, mostani rendkívüli vállalkozása azonban túlmutat a sporton: arra készül, hogy ötven egymást követő napon lefussa a 42 kilométeres maratoni távot.

Teljesítményének nem sportértékét hangsúlyozza, hanem arról szól ez a célkitűzés, hogy az átlagember fejébe vesz valamit, és megcsinálja. Szeretné inspirálni az embereket, olyan pozitív szemléletváltozást elindítani az ifjúság körében, melynek segítségével a fiatalok ráébrednek saját testi-lelki egészségük semmivel nem pótolható értékeire, s egyben az aktív, társadalmilag hasznos és sikeres emberi élet semmivel össze nem hasonlítható szépségeire.

Varga, aki saját elmondása szerint soha nem futott még maratont, decemberben kezdte el az edzéseket. Azóta naponta kétszer fut, felkészülését profi ultramaratonisták is segítik. Rendkívüli vállalkozására a tervek szerint június 2-án indul Csepelről, és ötven nap elteltével, 2100 kilométer megtétele után, az olimpia megnyitójának napjára érkezik Londonba.

Az út Ausztrián, Németországon, Franciaországon, Luxemburgon, Belgiumon és Hollandián keresztül vezet Nagy-Britanniába, ahol – hogy meglegyen a 2100 kilométer – még Londont is körbefutja – számol be a csepel.hu oldal.

A Magyar Televíziónak is beszélt a tervéről:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik