Sport

Legyőztük a spanyolokat, csoportelsők a magyarok

A magyar nőivízilabda-válogatott legyőzte Spanyolországot, az oroszok megverték az olaszokat. Minden úgy alakult, ahogy reméltük.

Merész András tanítványai első sorban Szűcs Gabriella négy góljának és Gangl Edinának – aki úgy védett remekül, hogy az előző két meccsen egy pillanatig sem volt a kapuban – köszönhetően legyőzte a spanyol válogatottat Triesztben, a nőivízilabda kvalifikációs tornán. A furcsa lebonyolítási rendszernek köszönhetően a mérkőzés után még nem lehetett tudni, hogy győzelem ide, vagy oda, pillanatnyilag ez jó hír e vagy sem.

Minden esetre a januári hollandiai Európa-bajnokságon bronzérmes magyar csapat és az ugyanott ötödikként végzett spanyol gárda összecsapását a magyarok kezdték jobban. Czigány Dóra kétszer egymás után bevette az ibériaiak kapuját, válasz pedig nem érkezett, csak a második negyedben. A spanyolok 11 percig nem találtak a kapunkba. Ekkor Szűcs Gabriella mutatta meg, hogy egészen látványos és védhetetlen bombákra képes, az ő találataival lett 3-1, majd 4-2. A félidei 5-2-es vezetést a – másodpercekkel a nagyszünet előtt – távolról eredményes Bujka Barbara állította be.

A harmadik negyedben 5-3 után a triplázó Szűcs alakította 6-3-ra az állást, ezután azonban efalnak úsztak a magyarok, négy gólt kaptak úgy, hogy egyet sem dobtak.
A gólcsendet Antal Dóra törte meg (7-7), majd ismét a spanyolok vezettek 8-7-re. Keszthelyi Rita azonban egyenlített, Szűcs Gabriella újból jeleskedett, és Czigány is megint beköszönt a spanyoloknak, így a negyedik negyed hajrájában 10-8-ra elhúztunk. Innen már nem volt visszaút a spanyolok számára, akik még egyszer ugyan betaláltak, sőt a végén a játékvezetőktől megkapták az esélyt egy emberelőnyös helyzetnek köszönhetően, de szerencsére elpuskázták azt.

Ekkor úgy állt a helyzet, hogy győzelmével a magyar csapat legrosszabb esetben is a csoport második helyén végez, s ebben az esetben Kanada legjobbjaival találkozik a keresztbejátszásos negyeddöntőben, pénteken. Ez a rosszabbik verzió, ennek örülnénk kevésbé.

Az esti olasz-orosz meccs kimenetelétől függően még a csoportelsőség sem volt kizárt, ebben az esetben Kazahsztán várna a magyarokra pénteken. Ez a jobb, az örömtelibb verzó. A mérkőzés után Merész András szövetségi kapitány sem titkolta melyik verziót várja jobban: “Most hazamegyünk, majd jön az SMS, és videózunk. Pedig nem szeretnék videózni, mert a kazahokról nincs felvételünk…”

Aztán az oroszok megtették nekünk ezt a szívességet. 15-13 arányban elverték a házigazdákat, így Magyarország csoportelsőként Kazahsztán ellen készülhet. Merész Andrásnak és a csapatnak nem kell videóznia…

Nőivízilabda, olimpiai kvalifikációs torna, Trieszt, Olaszország
Magyarország – Spanyolország 10-9 (2-0, 3-2, 2-5, 3-2)

magyar góldobók: Szűcs 4, Czigány 3, Bujka, Antal, Keszthelyi 1-1

A selejtezőcsoportok végeredménye:

A csoport: Magyarország 4, Spanyolország, Oroszország és Olaszország 2 pont
B csoport: 1. Hollandia 7, 2. Görögország 6, 3. Kanada 5, 4. Kazahsztán 1, 5. Brazília 1 pont (Brazília az egyetlen kieső)

A Magyarország – Kazahsztán mérkőzést pénteken 15.30 órakor játszák.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik