Sport

Papírformát borítana a jégkorong-válogatott

A szerdai 4-1-es vereség után a magyar jégkorong-válogatott Ausztria legjobbjaival csap össze. A tét óriási: a győztes csapat egymeccsnyire kerülhet a feljutáshoz.

Ausztria hosszabbítás után, büntetőpárbajban maradt alul Japánnal szemben így 7 pontjával az eddig 6 pontot begyűjtő Magyarország előtt áll.

Mindkét csapatra igaz, hogyha a feljutást jelentő első két helyet szeretné megcsípni, akkor ma pontot kell szereznie. Nekünk egy fokkal talán jobban kéne a győzelem, hiszen egy ponttal le vagyunk maradva. Ugyanakkor az osztrákok még nem játszottak a házigazdák ellen, ránk meg a britek várnak. Ahogy a szlovének ellen, úgy az osztrákok ellen sem mi számítunk az esélyesnek. A japánok győzelme viszont éppen arról árulkodik, hogy mennyire kiegyensúlyozottan erőviszonyok, és hogy bármi megtörténhet.

“A szlovének ellen nem bírtuk olyan jól a nyomást, ahogy szerettük volna. rendeznünk kell a sorainkat. Ausztria ellen nagyon kemény mérkőzés vár ránk” – mondta Kevin Primeau szövetségi kapitány.

Annak kapcsán, hogy a japánok büntetőkkel legyőzték az osztrákokat, ennyit mondott: “Természetesen nézzük a többi eredményt, bár még jobb lett volna, ha a szlovének ellen sikerül a japánoknak nyerni. Mi megteszünk minden tőlünk telhetőt, és lesz ahogy lesz.”

Vas Márton, a japán-osztrák meccs büntetőpárbaját megnézte, de árulta, nem szereti nézni, hogy mit, hogyan játszik az ellenfél egy másik ellen. „Itt úgyis minden mérkőzés más: csapatonként más taktika, más játék fekszik egymás ellen, úgyhogy egy-egy ilyen meccsből nem lehet mit leszűrni. Szeretnénk megnyerni a mérkőzést, papírformát szeretnénk borítani” – mondta szerdai meccs legjobbja.

A mieink szerdán 4-1-re kaptak ki a házigazda szlovénektől.

Divízió 1-es világbajnokság, csütörtöki program
Japán – Nagy-Britannia 13 óra
Magyarország – Ausztria 16 óra 30
Szlovénia – Ukrajna 20 óra
Az állás: 1. Szlovénia 9 pont 2. Ausztria 7 pont 3. Magyarország 6 pont 4. Nagy-Britannia 2 pont 5. Japán 2 pont 6. Ukrajna 1 pont

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik