Sport

Gyászolva győzött Djokovic

A világelső Novak Djokovic csütörtökön három játszmában nyert az ukrán Alekszandr Dolgopolov ellen a monte-carlói salakpályás férfi tenisztornán.

Djokovic ukrán ellenfele legyőzésével bejutott a 2,43 millió euró összdíjazású monte-carlói salakpályás férfi tenisztorna negyeddöntőjébe.

Az első helyen kiemelt szerb teniszező azonban nem örülhetett felhőtlenül a sikernek, hiszen nem sokkal a mérkőzés előtt tudta meg, hogy nagyapja meghalt. Djokovic már a tréninget is könnyeivel küszködve fejezte be.

Sokan azt gondolták, a világsztár lemondja a további szereplést, ám a belgrádi játékos így is szeretett volna tisztelegni a szeretett rokon emléke előtt és a folytatás mellett döntött. A mérkőzés végén – amelyet érthetően nagyon nehezen nyert meg – Djokovic hosszan az égre nézett, majd ismét sírva fakadt.

Djokovic nagyapja, Vladimir rendkívül közel állt a teniszcsillaghoz, hiszen ő nyújtott menedéket a Djokovic családnak amikor a szerb háborúban, a NATO-bombázások során odaveszett a belgrádi otthonuk. Valamint Novak az ő befolyására kezdett el teniszezni.

Djokovic melett ott lesz a negyeddöntőben a második helyen kiemelt, volt világelső Rafael Nadal is, aki két szettben győzte le a kazah Mihail Kukuskint.

Eredmények – monta-carlói tenisztorna (2,43 millió euró)
Nyolcaddöntők:
Djokovic (szerb, 1.)-Dolgopolov (ukrán, 16.) 2:6, 6:1, 6:4
Nadal (spanyol, 2.)-Kukuskin (kazah) 6:1, 6;1
Simon (francia, 9.)-Tipsarevic (szerb, 7.) 6:0, 4:6, 6:1
Haase (holland)-Bellucci (brazil) 6:2, 6:3
Wawrinka (svájci)-Almagro (spanyol, 8.) 6:3, 6:3
Murray (brit, 3.)-Benneteau (francia) 6:5-nél Benneteau feladta 
Tsonga (francia, 4.)-Verdasco (spanyol, 13.) 7:6 (9-7), 6:2     
Berdych (cseh, 6.)-Nisikori (japán) 2:6, 6:2, 6:4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik