Sport

Ezért nem tudtuk legyőzni a szlovéneket

Kimaradt helyzetek, sok játékmegszakítás és kiállítás - elsősorban ezek okozhatták a szlovének elleni 4-1-es vereséget a divízió I.-es jégkorong-vb-n. Kevin Primeau és Vas Márton értékelte a mérkőzést honlapunknak.

“Nagyon sok kiállításunk volt, egy részük jogos volt, másik részük nem. Hiába vannak jó játékosaink, hogy kivédekezzük ezeket, annak, akit leültettek nehéz ilyenkor visszajönni, felvenni újra a játék ritmusát” – foglalta össze a mérkőzés után Kevin Primeau, a válogatott szövetségi kapitánya.

Primeau hozzátette, az sem tett jót, hogy a játékvezetők ennyire sokat állították meg a játékot, sokszor olyan apróbb szabálytalanságokért, amik akár százszor is is előfordulhatnak egy meccsen.

Így nagyon ritmustalan lett a mérkőzés (amelyről itt lehet bővebben olvasni), nem tudtak belelendülni a játékosaink. A nézők számára sem élvezhető annyira egy ilyen mérkőzés (a helyszínen ezt maximum hangerőn szóló nehezen kedvelhető zenével súlyosbították).

A második harmadban 16-szor lőttünk rá, volt legalább 4 vagy 5 nagy lehetőségünk, ha ezek bármelyikéből gól lett volna, akár nyerhetünk is volna – véli az edző.

“Nagyon sok kiállítást kaptunk, nem tudtuk az 5 az 5-ben játékot rájuk erőltetni, amit elterveztünk, mert folyamatosan ki voltunk ültetve a kispadra, és ők ezt ki tudták használni” – összegzett a Sport24-nek a mérkőzés egyetlen magyar gólját szerző Vas Márton.

„Egy-két hajszálon múlt az elején, hogy 1-0-nál még felálljunk, ott esetleg meg is tudtuk volna fordítani a meccset. De nem mentek be a helyzetek. Akkor lenne igazi gond, ha nem lettek volna. Ki kell legközelebb ezeket használni könyörtelenül, és nem szabad ennyi lehetőséget adni az ellenfélnek” – vonta le a tanulságokat a meccs legjobbjának választott játékos.

„Bosszant minket, hogy ez most így sikerült, de nem vagyunk elkeseredve. Tiszta fejjel kell visszajönnünk Ausztria ellen. Ugyanúgy folytatjuk a munkánkat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik