Sport

Életük meccsét játszották a Vasas pólósai

A TEVA-Vasas-Uniqa férfi vízilabdázói négygólos hátrányt ledolgozva jutottak túl a Jug Dubrovnikon a Bajnokok Ligájában. A játékosok minden várakozást felülmúlóan teljesítettek.

Kevesen gondolták volna, hogy a Vasas ki tudja verni a Jug Dubrovnikot azután, hogy a BL “elődöntő” első meccsén négy góllal a horvát világbajnokokkal teletűzdelt ellenfél győzött.

Aztán az elsősorban az 5 góllal megnyert harmadik negyednek is köszönhetően a magyar csapat páratlan bravúrt bemutatva győzött, és 2008 után ennek köszönhetően ismét van magyar együttes a Final Fourban. A végeredmény 16-9 lett Földi László csapatának!

A vízilabda-válogatott honlapja, a vlv.hu meg is szólaltatta a hősöket szerda este.

“Igazság szerint ez egy álom, tehát azért egy Jug Dubrovnikot hét góllal megverni úgy, hogy idegenben néggyel kaptunk ki… Sokan leírtak minket, mi hittünk magunkban, és úgy látszik, volt is alapja” – mondta az 5 gólt szerző Katonás Gergő, a meccs egyik hőse. “amikor látod az ellenfél arcán, hogy azt se tudja, hol van, tényleg, remegő szájjal, remegő kézzel fogják a labdát, akkor az még jobban spannol minket, és hát ezért lett a végén gyakorlatilag egyértelmű”.


“9 éve szolgálom a TEVA-Vasas-Uniqua csapatát, nagyon sok szép sikert, győzelmet éltem át a Bajnokok Ligájában is. Talán ez az eddigieknél is szebb, hiszen gyakorlatilag az esélytelenek nyugalmával sikerült lejátszanunk ezt a visszavágót és olyan fanatizmus volt a csapatban, hogy öt góllal kellett nyerni, nyertünk héttel és úgy, hogy a Dubrovnik az utolsó negyed második felében gyakorlatilag feladta a találkozót”
– mondta Steinmetz Ádám, a csapat centere.

Ez egyszerűen a legszebb álmaimban nem jött volna elő, tényleg nagyon büszke vagyok a csapatra. Le a kalappal! Erőt tudtunk meríteni a Honvéd elleni elődöntőkből és hát meghosszabbítottuk így a szezonunkat, s remélhetőleg ezzel a final fouros szerepléssel ráfújtuk a habot arra a tortára, amit most már szeptember óta alakítgatunk.
Nem állunk meg, ma még ünnepelünk, örömködünk, de holnaptól már készülünk az Eger elleni bajnoki döntőre”
– így a válogatottban is számításba vett Steinmetz Ádám.

A háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely sokat megélt már a sportágban, voltak hullámhegyek rendesen a pályafutásában, de ő is azt mondja, számára élete egyik legszebb meccse volt a szerdai:

“34 és fél évesen megéltem életem egyik legszebb klubélményét ezzel a mérkőzéssel. Ahogy vezettünk 8 góllal, vagy nem is tudom mennyivel, fantasztikus volt a csapat tagjának lenni ma is, ahogy a Honvéd ellen is, meg az alapszakasz végén, ahogy végigvittük ezt az egész folyamatot idáig. És nem elégszünk meg magunkkal, nem leszünk elégedettek, hanem igenis nagyon kritikusak maradunk és folytatjuk tovább ezt a munkát” – utalt ő is az Eger elleni bajnoki döntőre.

A négyes döntőt május 11-12-én játsszák Nagyváradon. Ott lesz a Final Fourban Kásás Tamás, Madaras Norbert és Benedek Tibor Pro Reccója, valamint a Varga-testvérek Rijekája is. Valamint a Mladost Zagreb is, amely csapat ellen a Szeged szerdán nem tudta ledolgozni hátrányát.

A Final Fourban Nagyváradon
Pro Recco – TEVA-Vasas-Uniqa
Mladost Zagreb – Primorje Rijeka

Ajánlott videó

Olvasói sztorik