Sport

Csodát tett a Jászberény, de még nincs vége

A férfi-kosárlabdabajnokságban az élvonalban maradásért vívott párharcban Zalaegerszegen tudott nyerni a Jászberény. Ezzel egyenlített.

Ebben az évben a férfi-NB I. alapszakaszának utolsó két helyezettje osztályozót vív az élvonalban maradásért a férfi kosárlabdázóknál.

A szezont egyetlen győzelemmel befejező Zalaegerszeg ellenfele az utolsó előtti helyezett, kellemes színfoltként dolgozó Jászberény lett. Az osztályozó első meccsét idegenben nyerte meg a jászságiak ellen a ZTE, így joggal bízhatott Heinrich Róbert csapata abban, hogy a visszavágón ki is harcolja az élvonalban maradást.

Ennek szellemében hatalmas várakozás előzte meg a meccset, a zalai vezetők minden kosárbarátot a helyi sportcsarnokba hívtak, össze is jött 2400 ember a tavalyelőtti bajnok otthonában.

Csalódottan ment haza a népes sereg, ugyanis a Jászberény nagy bravúrt bemutatva, az első negyedben szerzett 31 ponttal (is) megnyerte a mérkőzést. A hős a 35 pontos amerikai Austin volt.

Döntés tehát a harmadik meccsen, amelynek időpontja még kérdéses.

Eredmény – férfi-kosárlabdabajnokság
Zalakerámia ZTE KK – Jászberényi KSE 74-87 (21-32, 18-13, 19-14, 16-28)
Zalakerámia ZTE KK: Kelley 16/3, Henderson 18/6, Gáspár 18/6, Whitworth 13/9, Tóth G. 3. Csere: Kinter 6, Vertetics -, Bödör -, Baki -. Vezetőedző: Heinrich Róbert
Jászberényi KSE: Austin 15/9, Hodges 35/21, Medve 4, Horti 6, Dramicanin 16/6. Csere: Fülöp 2, Szögi 4, Helmeczi -, Borszéki 3/3, Wehner 2. Vezetőedző: Horváth Balázs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik