Sport

Az Aréna Savaria fantomja

Átmenetileg megoldódni látszik a Falco kosárlabdacsapatának csarnokgondja: visszatérhetnek Kálmánék az Aréna Savariába.

Hétfőn újabb fejezetéhez érkezett a szombathelyi önkormányzat és a helyi sportcsarnokot, az Aréna Savariát üzemeltető Unihall Kft. vitája: az üzemeltető képviselői bezárták a csarnokot és közölték, addig nem engednek be oda senkit, amíg nincs érvényes szerződés a város és köztük.

(A csarnokbezárás nem új ötlet az üzemeltetők részéről, első alkalommal 2011 februárjában használták ezt az eszközt arra, hogy jobb belátásra bírják a városi önkormányzatot.)

A kosárcsapatnak az ezt követő két napon nem is volt szüksége a csarnokra, kedden ugyanis Sopronban játszott play-off meccset a Falco, szerdára pedig pihenőt kaptak Bencze Tamás játékosai.

A BB1.hu kosárlabda-szakportál információi szerint csütörtöktől ismét saját csarnokukban edzhetnek a szombathelyi kosarasok, mert – bár továbbra sem egyezett meg egymással az önkormányzat és az üzemeltető – egy neve elhallgatását kérő mecénás a jövő hét végéig kibérelte a Falcónak az Aréna Savariát. Ezzel az a probléma megoldódott, hogy hol fogadják pénteken a Sopront a szombathelyiek, az ügy megnyugtató lezárása azonban még várat magára.

A negyeddöntő párharc egyébként 1-1-re áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik