Sport

Újra összeáll az aranycsapat Körmenden

Egész napos eseménysorozattal ünnepli vasárnap kettős jubileumát a Fortress Lami-Véd Körmend.

A kosárlabdaklubot fél évszázaddal ezelőtt, 1962-ben alapították, s 25 éve annak, hogy a vasiak első vidéki együttesként magyar bajnokságot nyertek.

“Csodálatos volt ez az ötven év” –-  mondta szerdán Zsebe Ferenc, aki 1985 óta tartozik a klubhoz, játékosként és edzőként is nyert aranyérmet, jelenleg pedig ügyvezetőként dolgozik. Rajta kívül a 12 ezres kisváros első aranycsapatának több tagja is pályára lép vasárnap délután öt órától. Jelezte részvételét a jubileumi meccsen az amerikai Harry Bell, Charles Edmonson és Delmonte Madison, míg a körmendi öregfiúkat többek közt Szájer József, Bebes István, Hódi László, Kardos László, valamint Szalay György képviseli.

A program 9 óra 30 perckor emlékidéző sétával indul a helyi kosárlabdázás legendás helyszínein, a klubalapító Kristóf László kalauzolásával. Egy órával később kerül sor a “Körmendi Kosárlabdázás 50 éve” című kiállítás megnyitójára és a “Csakazértis lett!” című – a klub történetét feldolgozó – könyv bemutatására a Batthyány kastély Sala Terrena Galériájában. A kiállítást Sterbenz Tamás, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára nyitja meg, a kötetet pedig annak szerkesztője, Németh Zsolt mutatja be.

Fél 12-kor Bebes István polgármester emléktáblát leplez le a sportcsarnoknál, amelyben 15 órakor pályára lépnek az utánpótlás legjobbjai és a szurkolók, majd 17 órától az elmúlt évtizedek légiós válogatottja mérkőzik meg a körmendi öregfiúk-együttessel.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik