Sport

U10: Régiógyőztes az Alcoa FKC

Az Alcoa FKC 2001-es csapata hihetetlen izgalmak közepette végzett az első helyen a Erima Országos Bajnokság régiódöntőjében.

Már a csoportkörben ikszelt egymással az FKC és a Haladás VSE, aztán a döntőben újra döntetlennel, 17-17-re végződött a torna legerősebb két csapatának a mérkőzése. A győzelmet szétdobással döntötték el, melynek negyedik körében Mandel Maja hárította a szombathelyi hétméterest, majd Czéczei Flóra bebiztosította a fehérvári győzelmet.

– Nagyon büszke vagyok a lányokra, hatalmas dolog egy ilyen nehéz és magas színvonalú mérkőzésből – ami az első helyért ment – győztesként kijönni! A rendes játékidő döntetlennel zárult, ezért büntetődobásokkal kellett eldönteni az első és második hely sorsát! Mind az öt játékosom kellő higgadtsággal és hidegvérrel váltotta gólra a hétméteresét. Mandel Maja, aki egész nap bravúrosan védett a kapuban, pedig kivédte az egyik szombathelyi játékos büntetőjét. A győzelmünk és az, hogy az első helyen végeztünk a régió döntőben, főként a szenzációs kapusteljesítménynek és a remek védekezésnek volt köszönhető! Remélem, hogy a folytatásban ez a mérkőzés kellő önbizalmat és erőt ad a csapatnak ahhoz, hogy bekerüljünk az országos döntőbe. – mondta a mérkőzés után Molnár Nagy Beatrix a csapat edzője.

A régiódöntő végeredménye:

1. Alcoa FKC I.

2. Haladás VSE SI

3. Dunaújvárosi SI

4. Veszprém Padányi

5. Körmendi DMTE

6. Alcoa FKC II.

Az Alcoa FKC I. csapata: Mandel Maja, Kiszely Borbála (kapusok), Bánhidi Barbara, Czéczei Flóra, Csetényi Vivien, Gál Anna, Jánosi Ninetta, Klinszky Kitti, Mezősi Vanda, Spanner Renáta, Szita Petra, Takács Panna. Edző: Molnár-Nagy Beatrix.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik