Sport

Kalucza szíve csodát tett

Az 52 kilogrammos súlycsoportban induló Kalucza Norbert közel került ahhoz, hogy ott legyen a londoni olimpia ökölvívótornáján. A magyar bokszoló bejutott a törökországi olimpiai selejtező elődöntőjébe.

És persze az ökle is. A trabzoni olimpiai selejtező-torna szerdai versenynapján a legjobb négy közé jutásért folytak a küzdelmek, s az öt közül elsőként szorítóba lépő magyar, Kalucza Norbert elképesztő harmadik menettel 14-13-ra legyőzte grúz ellenfelét. Mivel a súlycsoportban még három szabad olimpiai hely van, a DVSC 52 kilós klasszisa már akkor is londoni utazó, ha netán kikapna az elődöntőben a török Selcuk Ekertől, s a hazai bokszoló később megnyerné a tornát.

Kalucza meccsén az első két menet – ha szűken is, de – elment, a második után 10-8-ra vezetett Csiladze, aki már ekkor rengeteget fogott, szabálytalankodott, de olykor meg is előzte honfitársunkat. A harmadik három percben Kalucza mindent egy lapra tett fel, űzte, hajtotta – és verte – a grúzt, aki most már szemérmetlenül fogott, mert az erejével teljesen elkészült. Az intés azonban elmaradt, így körmünket rágva vártuk a döntést. És a magyar 52 kilós kezét emelte magasba a bíró, 14-13-ra Kalucza győzött, s ezzel talán Peking után Londonban is ott lesz az olimpián.

„Nagyon nehéz meccs volt, kellemetlen ellenfelet kaptam a grúz személyében, mert végig fogott, szabálytalankodott. Tudtam, hogy két ponttal vesztésre állok, de egy pillanatra sem veszítettem el a reményt, és harcoltam a végsőkig. Kimondhatatlanul boldog vagyok” – nyilatkozta Kalucza.

Eredmény – olimpiai selejtezőtorna, 52 kg (3 szabad kvóta)
Kalucza Norbert-Szeveriane Csiladze (grúz) p. gy. 14-13

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik