Sport

Djokovic és Nadal is nyolcaddöntős Monte-Carlóban

A világelső Novak Djokovic és a címvédő Rafael Nadal is győzni tudott szerdán az évad első jelentős salakos tenisztornáján.

Rafael Nadal 6-3, 6-1-re verte a finn Jarkko Nieminent, míg Novak Djokovic Andreas Seppit győzte le 6-1, 6-4 arányban.

A spanyol teniszcsillag, aki sorozatban nyolcadszor lehet a monte-carlói verseny végső győztese, a múlt héten már teljes edzésmunkát végzett, azok után, hogy az év elején a miami torna elődöntőjében Andy Murray elleni összecsapás előtt térdsérülést szenvedett.

A balkezes játékoson ennek ellenére semmiféle jel nem mutatkozott térdproblémájából. Győzelmével már zsinórban negyvenedik meccsét hozta le 2005 óta Monte-Carlóban. Nadal számos alkalommal kápráztatta el bravúros tenyereseivel a közönséget a mérkőzés során, amikor Nieminen a hálóhoz merészkedett.

A második helyen kiemelt hispániai teniszező a következő fordulóban azzal a Mikhail Kukushkinnal játszik majd, aki az olasz Filippo Volandrit verte 7-6, 2-6, 6-2-re.

Djokovic, aki a legutóbbi három Grand Slamet is elhódította, ez alkalommal Nadal orra alá szeretne borsot törni. Szerdán a világranglista 44. helyén álló Seppivel csatázott, s 88 percre volt szüksége a legyőzéséhez. Az első szettet simán hozta a szerb, a másodikban azonban valamivel több erőfeszítés kellett a játszma megnyeréséhez.

Az első helyen kiemelt Djokovic a tornán 16. helyen rangsorolt Alekszandr Dolgopolovval találkozik majd a következő körben. Az ukrán játékos az ausztrál tinédzser Bernard Tomicsot gyűrte le 6-2, 5-7, 6-1 arányban.

Eredmények – ATP-torna Monte-Carlo (2,43 millió dollár), 2. forduló
Nadal (spanyol, 2.)-Nieminen (finn) 6-4, 6-3
Wawrinka (svájci)-Andujar (spanyol) 7-5, 6-3       
Kukuskin (kazah)-Volandri (olasz) 7-6 (10-8), 2-6, 6-2
Djokovic (szerb, 1.)-Seppi (olasz) 6-1, 6-4
Tipsarevic (szerb, 7.)-Montanes (spanyol) 6-2, 6-3
Simon (francia, 9.)-Gil (portugál) 6-3, 6-0
Benneteau (francia)-Melzer (osztrák, 15.) 6-4, 6-3
Dolgopolov (ukrán, 16.)-Tomic (ausztrál) 6-2, 5-7, 6-1

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik