Sport

A Szeged nem jutott be a vízilabda-BL döntőjébe

Három negyeden keresztül élt a remény, aztán a Mladost Zagreb bedarálta Vincze Balázs tanítványait a vízilabda Bajnokok Ligájában.

A szegediek szerdán késő délután normális uszoda híján Hódmezővásárhelyen fogadták a vízilabda Bajnokok Lligája negyeddöntő visszavágóján a Mladost Zagrebet. Vincze Balázs tanítványai március 14-én, az első meccs után kétgólos hátrányba kerültek, ami ledolgozhatónak tűnt.

A meccs szegedi szempontból nem kezdődött rosszul. Idegen város ide vagy oda, a lelátók már fél órával a kezdés előtt megteltek, így Török Béla telt ház és hatalmas ováció mellett hozta el a labdát az első ráúszásnál. Az első gól is a miénk volt, egy kontrafaultot követően került ziccerbe Varga Péter, és nem hibázott. Fej fej mellett haladtak a csapatok egészen a negyed vége előtt négy másodpercig, amikor a horvát Vukicevic bombája utat talált a kezek között, így 2-3-as vendégvezetéssel mehettek pihenni a csapatok.

A Szeged labdaelhozatalban másodjára is gyorsabb volt, és Török Béla egalizált. A játékrészt inkább a birkózás és a kihagyott helyzetek jellemezték, a magyar csapat azonban még egyszer betalált, így 4-3-as vezetéssel zárult az első félidő, ami bíztató volt a folytatást illetően.

A harmadik menetben tovább ment az adok-kapok. Egészen 6-6-ig, azaz a harmadik negyed végéig még élt a remény. Az utolsó ráúszásnál ugyan a labdát Hegedűs újra megszerezte, de 7-7 után valamit elvesztett a Szeged, vagy legalábbis az idő és az erő múlásával egyre távolabbinak látszott a kétgólos előny kiharcolása, ami görcsössé, hitetlenné és gólképtelenné tette a játékosokat.

A vége 7-10, sima Mladost-továbbjutás, ami annak fényében tán nem meglepetés, hogy a fél horvát válogatottat jelenti a Zagreb.

A mérkőzés jegyzőkönyvéhez hozzátartozik, hogy mindkét csapat 12 emberelőnyt kapott, amelyből a Szeged hármat, míg a Mladost egyet értékesített, ami egyik fél részéről sem nevezhető remeknek. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a hazaiak három négyméteresből egyet sem értékesítettek, akkor tán érthető az utolsó negyed összeomlása.

Eredmény – Férfi Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Szeged Beton VE – Mladost Zagreb (horvát) 7-10 (2-3, 2-0, 2-3, 1-4)
a magyar csapat gólszerzői: Kayes 3, Varga P. 2, Török, Hegedűs
Továbbjutott: a Mladost Zagreb, kettős győzelemmel, 18-13-as összesítéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik