Sport

A British Airwaysszel repül az olimpiai csapat

Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, csapatvezető szerint nyugodtan zajlik az olimpiai felkészülés, a kisebb problémákkal eddig sikerült megbirkózni.

“Nagyon szimpatikus csapataink vannak” – Molnár Zoltán (Fotó: MTI)

Mennyire elégedett a jelenlegi helyzettel? 107 versenyzőnk egészen biztosan ott lesz Londonban – kérdeztük Molnár Zoltán csapatvezetőt.

Az elmúlt időszakban különösen bearanyozta a szívünket a férfi-kézilabdaválogatott kvótája. A csapat fantasztikusan szerepelt, azóta optimistábbak vagyunk a csapat összetételét illetően. A 130 fő reális lehet, de hozzá kell tenni, hogy a korábbiakhoz képest csökkent létszám ellenére nagy erő van ebben a csapatban. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű eredmények születnek majd.

Érezhető egyfajta felfokozott várakozás a közvélemény részéről. Ritka az, hogy a magyar emberek optimisták.

A nemzetek rangsorában szeretnénk az első 20 közé kerülni, ehhez természetesen érmek, pontok kellenek. Jó lenne a pekinginél több aranyérmet szerezni. Különösen fontos, hogy a csapataink hogyan szerepelnek, ők általában izgalmas meccsekkel ébren tartják a sportszerető embereket, ráirányítják a figyelmet az olimpia ügyére. Nagyon szimpatikus csapataink vannak, és még a vízilabdás lányok részvételében is bízhatunk.

Hány órát dolgozik egy nap?

Igyekszem sokat, de már edzett vagyok, csapatvezetőként a hetedik olimpiára készülök. Nekem ez az életem, jól érzem magam a munkatársaim körében, lelkes csapattal dolgozom. Nagy átalakítás után állunk, második éve bíznak sok milliárd forint közpénzt a MOB-ra, a költségvetésünk idén 10 milliárd forint felett van. Élvezzük a feladatunkat, igyekszünk sokat dolgozni.

Konkrétan 100 nappal az olimpia előtt milyen feladatok jelentkeznek?

Jelenleg a legfontosabb, hogy az olimpiai csapat körül minden rendben legyen. Az elmúlt időszakban olyan problémákat kellett rendeznünk, mint a Malév kiesése. ..

… hogyan érintette ez a MOB-ot?

Annyiból érzékenyen, hogy a Malévnél mindig is kiemelt figyelmet fordítottak a magyar csapatra, szerették a csapatot. Ez garanciát és biztonságot jelentett, nem tudtunk olyat kérni, amit nem oldottak volna meg. Most utasok vagyunk, akik fizetnek. Ez nem baj, hiszen egy londoni utazást nem nehéz megoldani, a British Airwaysszel megyünk majd, naponta három gép indul, fel fogunk férni rájuk. Ha pedig gond van, Bécs és Pozsony is közel van, az ezzel foglalkozó kollégáim ragyogóan megoldják majd a kérdést. Az előnye is megvan a váltásnak, hiszen a Heathrow repülőtérre érkezünk, onnan pedig a szervezőbizottságnak hála gyorsan és könnyen eljutunk a szállásokhoz. A szobák egyébként nagyon elegánsak, újdonság, hogy mindegyik internet-elérhetőséggel felszerelt, jól szolgálja a mieink pihenését. Tudni kell viszont, hogy a sportági vezetők úgy alakították ki a sportolók programjait, hogy minél tovább itthon készüljenek, 2-3 nappal a versenyek előtt utaznak csak ki. 1992 óta veszek részt a csapat munkájában, a gyakorlat az, hogy aki pontot vagy érmet szerez, saját maga határozza meg, meddig marad az olimpia színhelyén. Akár ott lehet maradni az utolsó napig is, sőt kérjük is őket, hogy legyenek a többiekkel.

Csak végleg ott ne maradjanak…

Ezt is lehet választani, mindenesetre a viccet félretéve: nagyon sok magyar él Londonban, szeretnénk, ha sokan jönnének szurkolni. Igaz, nem könnyű jegyhez jutni, de semmi sem lehetetlen.

Mondhatjuk, hogy nyugodt a készülődés…

Nekem ez a negyedik nyári olimpiám, ahol csapatvezető vagyok, korábban volt három téli, újabban pedig ifjúsági olimpia is. Azt szoktam mondani, és a kollégáim felé is ezt fogalmazom meg, hogy a mi tehetségünk, képességünk akkor mutatkozik meg, ha a rendkívüli eseményeket tudjuk kezelni. Márpedig olyanok mindig voltak és lesznek is. Ez azt jelenti, hogy olyan nagyon nyugodtak nem lehetünk, van egy egészséges drukk, de a rutin, ami a kollégáimat is jellemzi, segíthet nekünk.

A Borkai Zsolttal, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével készült interjúnk ITT OLVASHATÓ.

A magyar csapat eddigi kvótásai közül többen is, így Cseh László, Imre Géza vagy Császár Gábor is nyilatkozott honlapunknak 100 nappal az olimpia előtt. A cikket róluk ITT LEHET ELÉRNI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik