Sport

100 nap múlva olimpia: Pars élne az eséllyel

A magyar olimpiai küldöttség egyik féltve őrzött versenyzője Pars Krisztián. A pekingi ezüstérmes kalapácsvető nagy éremesélyesünk.

Most semmit sem bízna a véletlenre (Fotó: MTI)

– Számoljuk a napokat, de ennek prózai okai is vannak, a formaidőzítés szempontjából szigorú a naptárunk, ahogy az idő halad előre, változtatnunk kell a felkészülésen. Az olimpián induló selejtezőig azért több mint 100 nap van még hátra – mondta a Sport24-nek Pars Krisztián, aki Pekingben negyedik lett, de a 2. és 3. fehérorosz versenyzőt doppingolás miatt kizárták.

Megnehezítetted a helyzeted, hiszen már régóta csapattag vagy.

Tavaly május elsejétől lehetett szintet teljesíteni, és május 6-án meg is dobtam a 78 métert.

Hátra is dőlhetnél július 27-ig.

Azért ez nem így van. A feladat az, hogy sérülésmentesen, egyben formában maradva tudjuk le ezt az időszakot, normális körülmények között. Teljes erőbedobással csak az olimpiára koncentrálunk, tudjuk nagyon jól, hogy azt az aranyérmet én el akarom onnan hozni.

Min múlhat?

Van rá esélyem, ezt tudom. Azon múlik majd, hogyan tudom elkezdeni a szezont, hogyan tudok építkezni a következő két hónapban. Veszprémben a jövő héten egy évadnyitón rajtolok, azután májusban Ostravában versenyzek, majd jön egy Európa-bajnokság, ahol szeretnék 81 méter körül dobni. Utána az erőmet kell megőrizni.

Nyilván lesznek fehérorosz ellenfeleid, az Eb-n is és azután is…

Náluk most nagyon nagy a rivalizálás, öten vannak, június 4-én lesz egy válogatójuk, és nekik nem 78 méter a szint, mint az olimpiai kvalifikáció esetében, hanem 81 és fél méter. Kíváncsian várom, 76 és 79 között áll mindenki egyébként a nemzetközi mezőnyben, májusra kiderül, ki hol tart.

Pars Krisztián elmondta, érzi, hogy pozitív a hangulat a magyar sportolók szereplésével kapcsolatban. A küldöttség színes, akadnak, akikkel baráti a viszonya, így a kenus Vajda Attilával, a súlyemelő Nagy Péterrel, a birkózó Deák Bárdos Mihállyal, a sportlövő Sidi Péterrel. Úgy véli, ebben a magyar csapatban négy arany biztosan benne van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik