Sport

Négy aranyat nyerhetünk Londonban

101 nappal az olimpia előtt négy magyar aranyérmet jósol Londonra a USA Today internetes kiadásában elindított Olympic Medal Tracker-program.

A sportolók eddigi teljesítményén és formájának változásán alapuló éremfigyelő időszakonként változtatja a virtuális éremtáblázat állását és a versenyszámok első nyolc helyezettjének nevét, annak függvényében, hogy a különböző versenyeken ki hogyan szerepel.

Magyar részről jelenleg a 200 méteres mellúszásban világbajnok Gyurta Dániel, a tornász Berki Krisztián (lólengés – akiről a szám kétszeres olimpiai bajnoka, Magyar Zoltán éppen ma nyilatkozott honlapunknak), a kalapácsvető Pars Krisztián, valamint a férfi légpuska 3×40 lövéses számában Sidi Péter számíthat aranyéremre az éremkalkulátor szerint.

A rendszer a 4 arany mellé 7 ezüstöt és 6 bronzot is jósol a mieinknek az ötkarikás játékokra, ezzel az éremtábla 17. helyére vár bennünket.

Az amerikaik ezek szerint nem számolnak a hetedik helyre (!) rangsorolt a vízilabda-válogatottal (pedig éppen őket vertük az előző olimpián a döntőben), valamint egyetlen kajak-kenus aranyat sem prognosztizálnak.

Az oldal egyébként Kína elsőségét feltételezi, 37 arany, 33 ezüst és 23 bronz formájában, mögöttük az Egyesült Államok végezhet 41 aranyérem, 21 ezüst- és 27 bronzéremmel, míg Oroszország lehet a harmadik az éremtáblán 20 arany-, 28 ezüst- és 32 bronzzal. A briteknek 16 aranyat, 23 ezüstöt és 18 bronzot mért be a kalkulátor.

A MOB minimálisan három aranyérmet és összesen tíz dobogós helyet vár, illetve 94 olimpiai pont megszerzését tűzte ki célul Londonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik