Sport

Nagy bravúr kell a vízilabda-BL-ben

A Vasas négy-, a Szeged kétgólos hátrányból vág neki a férfi vízilabda Bajnokok Ligája szerdai negyeddöntőjének.

A Vasas részéről különösen nagy bravúr és nagyon jó játék szükségeltetik a Komjádi uszodában a Jug Dubrovnik ellen a Final Forba jutáshoz. Merthogy a március 14-i, első meccsen 12-8-ra kikapott idegenben.

Biztató jel, hogy a hazai “főpróba” kiválóan sikerült: az angyalföldi alakulat ismét bejutott az OB I. rájátszásos döntőjébe. Igaz, pokoli csata árán, három meccsen a Honvéd ellenében  Legalább hasonlóképpen jó, de inkább még hatásosabb produktum kell ahhoz, hogy a BL négyes fináléjának is a tagja lehessen a piros-kék legénység.

Valamivel jobb helyzetből vág neki az újabb összecsapásnak a nyolc közé jutott másik magyar csapat, a Szeged, amely bő egy hónapja 8-6-ra veszített a Mladost Zagreb otthonában. A szegedi sátortetős “fellegvár” helyett a nemzetközi találkozóra alkalmasabb hódmezővásárhelyi uszodában rendezendő szerdai visszavágón ledolgozhatónak tetszik a különbség, bár a Tisza-partiak az utóbbi időben nem tudtak ugyanazzal az eredményes pólóval kirukkolni, mint amely a magyar bajnokság alapszakaszában jellemezte az együttest.

Az sem a legtökéletesebb “ajánlólevél”, hogy a Szeged a rájátszásban alulmaradt az Egerrel vívott elődöntős párharcban, s a nagy ívű elképzelések után be kell érnie a bronzéremért a Honvéddal játszandó kisdöntővel. Már csak ezért is lenne nagy szükség a hétközi BL-remeklésre, vagyis a zágrábiak kiejtésére, mert a Final Fourba kerüléssel az előzőnél mutatósabb szezont zárhatna a legutóbb az OB I.-ben harmadikként zárt gárda.

A BL négyes döntőjének amúgy Nagyvárad ad otthont május 11-én és 12-én.

A szerdai visszavágók programja
A-HÍD Szeged Beton VE – Mladost Zagreb (horvát)
Hódmezővásárhely, 18 óra 30 perc
TEVA-Vasas-UNIQA – Jug Dubrovnik (horvát)
Komjádi uszoda, 20 óra 30 perc

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik