Sport

Három olimpiai arannyal már jóllakna a rúdugrás királynője

Harmadik olimpiai aranyérmének megszerzésére készül Londonban Jelena Iszinbajeva. A női rúdugrás világcsúcstartója eldöntötte, hogy két év múlva visszavonul.

“Londonban saját magammal kell elsősorban megküzdenem, mert tudom, hogy mekkorát tudok ugrani és azt is, hogy az a magasság vetélytársaim számára szinte elérhetetlen – nyilatkozta a laureaus.com című internetes oldalnak az orosz atléta, aki 5,06 méterrel tartja a szám világrekordját szabadtéren. – Igazából nem aggódom az olimpia miatt, magabiztosan várom a játékokat, mert az életemben minden tökéletes jelenleg.”

Jelena Iszinbajeva az elmúlt évek hullámzó szereplése után idén kiváló fedettpályás szezont produkált, 5,01 méterrel megdöntötte saját tető alatti világcsúcsát, majd világbajnokságot nyert, mely első világversenyes győzelme volt a pekingi olimpián aratott sikere óta.

A 29 éves sztárversenyző azt is elárulta, hogy eldöntötte, két év múlva visszavonul, s az újabb ötkarikás siker mellett azt a célt tűzte ki maga elé, hogy több világcsúcsdöntést érjen el, mint a legendás Szergej Bubka. Bubka 35-ször javított rekordot, míg Iszinbajeva 30-nál jár.

Ajánlott videó

Annak jártunk utána, hogyan zajlik egy eljárás, és azon túl mi vár a rajtakapott egészségügyi dolgozókra, valamint hogy kevesebb borítékot csúsztatnak-e zsebbe az új szabályozás óta a betegek.