Sport

A magyar világbajnok kockára teszi a címét

Balzsay Károly hétfőn elutazott a németországi Schwerinbe, ahol szombat éjszaka megpróbálja megtartani a WBA világbajnoki övét.

A magyar világbajnok tavaly augusztus óta birtokolja WBA övét. Akkor az ukrán Sztaniszlav Kastanovot győzte le. Novemberben elég rossz hírek érkeztek róla, sérve miatt úgy nézett ki, befejezheti pályafutását. Orvosai január óta engedik újra edzeni, és mos klubja, az Universum Box Promotion április 21-én, szombat éjszaka a Balzsay Károly vs. Dimitri Sartison találkozót szánja a fő mérkőzésnek.

Balzsay Károly ellenfele egyben csapattársa is, hiszen szintén Universumos. Korábban sérülés miatt volt kénytelen megválni a később Balzsay által megkaparintott címtől, így bár kívülről házi bajnokságnak tűnhet a meccs, korántsem várható barátságos bunyó – a kazah kihívó nyilván a saját derekán látná szívesebben a bajnoki övet.

Balzsay közvetlen elutazása előtt üzent szurkolóinak

Balzsay elmondása szerint remekül sikerült  a felkészülés: „Túl vagyok a legnehezebb és legveszélyesebb szakaszon, sérülés szerencsére nem hátráltatott. Orosz, olasz és örmény kesztyűpartnerekkel készültem. Nagyon jól sikerült a szakmai felkészülés, az edzőm, Michael Timm is elégedett. Ezen a héten már csak a gyorsaságon kell egy kicsit dolgozni.”

Ellenfelére is kitért a magyar bunyós: „Dimitri okos, gyors, mozgékony, tényleg nagyon jó bunyós. Döntő lesz, hogy ki tud jobban koncentrálni. Úgyhogy végig figyelnem kell rá, el kell kerüljem az erős ütéseit és persze a lábmunka is fontos lesz. Jól ismerem őt, sokat edzettünk együtt, de a mérkőzés teljesen más, mint egy edzés.”

A mérkőzést a www.figosport.de oldalon egészen biztosan meg lehet nézni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik