Sport

100 méteres figyelemfelkeltő futás Londonra

A Brit Nagykövetség szerdán minieseménnyel emlékeztet arra, hogy 100 nap múlva kezdődnek a londoni nyári olimpiai játékok.

A budapesti Brit Nagykövetség április 18-án, szerdán, 11 órakor 100 méteres, londoni olimpiát népszerűsítő futást rendez a Marczibányi Sportcentrumban.

A tervek szerint ezen a napon a magyarral együtt 100 Brit Nagykövetség rendez hasonló versenyt világszerte.

A rendezvényen Jonathan Knott brit nagykövet fut együtt a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium diákjaival. Az eseményen többek között részt vesz Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Kasza Róbert öttusázó, Pásztory Dóra, kétszeres paralimpiai bajnok úszó és Snow Andrea, hivatalos olimpiai fáklyafutó. A futást Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár indítja el.

Virtuális olimpia a TF-en
Szintén 18-án, 14 és 17 óra között a budapesti Brit Nagykövetség, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara és a Virtuális Játék, Sport és Szabadidő Egyesület Virtuális olimpiát rendez a TF Atlétikai Csarnokában.
A verseny célja felhívni a figyelmet a londoni olimpia és paralimpia egyenlő fontosságára, egyben lehetőséget adni fogyatékossággal élőknek, hogy ép társaikkal együtt sportolhassanak. A versenyt az integráció jegyében szervezzük: fogyatékossággal élő és ép fiatalok együtt mérhetik össze tudásukat különböző olimpiai sportágakban (boksz, tenisz, vívás, futás, kajak, úszás) egy speciális konzoljáték segítségével.

Ebből az alkalomból a budapesti Brit Nagykövetség és a Marczibányi Sportcentrum közös 100 napos programsorozatot indít The Road to London 2012 címmel. A program keretében a Marczibányi Sportcentrumban sportolók, illetve a British Councillal szervezett nyári táborok résztvevői közösen tesznek meg összesen 4300 kilométert (Budapesttől Londonig az olimpiai játékoknak otthont adó európai városok érintésével).

A 100 nap során tematikus napok keretein belül mutatják be az olimpiai játékok európai történetét és az ezeknek otthont adó városokat, különös tekintettel Londonra, a brit kultúrára és sporttörténetre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik