Sport

Szellő Imre győzött az első meccsén

A 81 kilós Szellő Imre meglehetősen szerencsés győzelemmel mutatkozott be a trabzoni olimpiai kvalifikációs ökölvívótornán.

Magyar győzelemmel kezdődött a 44 ország válogatottjának részvételével rendezett trabzoni olimpiai kvalifikációs ökölvívó torna. A 81 kilós Szellő Imre az észt Ainar Karlsson ellen végül nagy küzdelemben 13-11-es pontozással győzött, és bekerült a nyolcaddöntőbe.

Az Eb-bronzérmes ökölvívó tudásához képest erőtlenül és pontatlanul bokszolt, és a meccset követően elismerte, ennél jóval több kell, ha valóra akarja váltani az álmát. Kovács László szövetségi kapitány szerint versenyzője messze nem azt nyújtotta, mint ami elvárható lenne tőle, és úgy véli, ha a nyolcaddöntőben a moldáv Victor Cotiujanschii ellen a teljesítménye nem javul fel, akkor ez kevés lesz az olimpiai kvótához.

„Sajnos Imre nem azt nyújtotta, amit valójában tud, és amit el is várunk tőle. Ennél jóval több van benne, remélem, a következő meccsén képes lesz megmutatni, mire képes az igazi Szellő a ringben. Ha nem tud változtatni, sajnos be kell látni, hogy ez a teljesítmény kevés lesz a kvótához. Ő is elismerte a meccset követően, hogy ennél jóval többre képes, és szerencsés győzelmet aratott. Természetesen bízom abban, hogy képes lesz a valódi önmagát adni a szorítóban a nyolcaddöntőben” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Szellőnek nem marad sok ideje pihenni és felkészülni a következő meccsére, ugyanis a hétfő esti programban máris ringbe szólítják a nyolcaddöntőre a moldáv Victor Cotiujanschii ellen.

A trabzoni kvalifikációs torna hétfői, magyar érdekeltségű meccsei
69 kg – Bacskai Balázs (döntőbe kell kerülnie): a nyolcaddöntőben az észt Dmitrij Kormilin ellen kezd a hétfő délutáni programban
81 kg – Szellő Imre (dobogón kell végeznie): a nyolcaddöntőben a moldáv Victor Cotiujanschii ellen küzd a hétfő esti programban
+91 kg – Bernáth István (döntőbe kell kerülnie): a nyolcaddöntőben az izraeli Roman Maryanobski ellen kezd a hétfő esti programban

Ajánlott videó

Olvasói sztorik