Sport

Szebelédi szoros meccsen kikapott

Szombat este Vicenzában Szebelédi Renátának nem megszereznie az IBF (International Boxing Federation) nagylégsúlyú világbajnoki címmét.

Az olasz Simona Galassi, ha szoros mérkőzésen is – minden pontozónál 96:94 arányban nyert – de legyőzte Szebelédi Renátát az IBF (International Boxing Federation) nagylégsúlyú világbajnoki címmérkőzésen Vicenzában.

A magyar lány nem úgy bokszolt, ahogyan azt magától elvárta volna. A meccs első felében hiányzott belőle az az átütő erő, ami például a hajrában már megvolt, így az első öt menetben – terveivel ellentétben – nem tudta komoly nyomás alá helyezni az ellenfelét.

A meccs felénél viszont fordult a kocka, Szebelédi ökölvívása elkezdett hasonlítani arra, amit a küzdelem előtt eltervezett. Galassi a 6-7. menetekben komoly verést kapott, Renáta előtt egy-két alkalommal felcsillant az idő előtti siker lehetősége is. A nyolcadik menetben az olasz viszont utat talált Renáta gyomorszájához, akit láthatóan erősen megfogott a gyomros, de nem adta meg magát, nem térdelt le.

A záró felvonásban a magyar hölgy mindent megpróbált, hatalmas nyomás alá helyezte az olaszok világbajnokát, de az nem adta meg magát.

Az olasz közönség furcsa módon a meccs után inkább Szebelédi Renátával szimpatizált, volt füttyszó az eredmény kihirdetésekor, és volt éljenzés olasz részről, amikor a magyar hölgy elhagyta a küzdőteret.


„Nem vigasztal, ha azt mondják, hogy otthon én nyertem volna” – értékelt Szebelédi Renáta vasárnap. „Ha a világ legjobb női ökölvívója akarok lenni, mindenhol, idegenben is tudnom kell nyerni. A hazai pálya előnye csak az ellenfeleimnek lehet motiváció. 19 évesen van még mit tanulnom, fejlődnöm. Ezen a meccsen ráadásul nem volt győztes, vagy vesztes. Ide jöttem Olaszországba az IBF világbajnoki címért, ami az ellenfelemé volt, és nem sikerül elvennem tőle. Még sokat kell dolgoznom. Ha a meccs elején úgy bokszolok, mint a tizedik menetben, akkor simán az enyém lehetett volna az IBF világbajnoki öve.”

Szebelédi legközelebb május 12-i, budapesti bokszgálán a WBF harmatsúlyú vb-övét teszi kockára. Kihívója a román Eva Marcu lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik